PODIUM: Tivoli Utrecht - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

Tivoli is een centrum voor popcultuur op 2 verschillende locaties in hart van Utrecht. Met 305.00 bezoekers per jaar, behoort Tivoli tot de grote poppodia van het Nederlandse clubcircuit. Tivoli Oudegracht is gevestigd aan de Oudegracht 245 en heeft een capaciteit voor 1000 personen. Tivoli de Helling is een locatie op de Helling 7 voor 450 bezoekers.

Poppodium Tivoli dankt haar bestaan aan een groep krakers. In 1979 kraakte het Komitee Tivoli Tijdelijk het houten concertgebouw Tivoli in het Lepelenburgpark (vandaar ook wel Tivolipark genoemd). Het gebouw zou worden gesloopt en de activiteiten zouden opgaan in Muziekcentrum Vredenburg, maar de toenmalige punkbeweging voelde zich daar niet thuis. Ze hoopten dat het houten gebouw een tijdelijk onderkomen voor alternatieve popmuziek zou worden in afwachting van een definitief onderkomen. Dit houten gebouw is begin jaren '80 van de vorige eeuw afgebrand.

Nadat het houten gebouw afbrandde, heeft het Komitee Tivoli Tijdelijk in 1981 het NV-huis, een monumentaal pand en voormalig weeshuis en theaterzaal aan de Oudegracht gekraakt. De kraak leidde in eerste instantie tot rellen, maar uiteindelijk besloot de gemeente dat Tivoli mocht blijven.
Naast de vele (inter) nationale popconcerten, zijn er 3 dagen in de week dansavonden met nationale en internationale dj’s.

In 2012 hoopt Tivoli in een nieuw onderkomen te zitten aan het Vredenburgplein: Het Muziekpaleis. Tivoli groeit uit zijn huidige pand aan de Oudegracht, waardoor een verhuizing noodzakelijk is. In Het Muziekpaleis zal Tivoli gaan samenwerken met Vredenburg en SJU.

Podium is gesloten
Volgens onze info bestaat dit podium niet meer.
Podium is verhuisd
Tivoli is nu TivoliVredenburg
ADRES Oudegracht 245 3511 NL Utrecht Nederland
 

Tivoli AGENDA HISTORIE

Tivoli Utrecht is gesloten of verhuisd.
Bekijk hier de agendapunten uit de historie van Tivoli.