PODIUM: Theater Film Cafe De Lieve Vrouw Amersfoort - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

De Lieve Vrouw is film, theater, café in één huis midden in het uitgaanscentrum van Amersfoort. De Lieve Vrouw is gebouwd op de fundamenten van de oude Grachtkerk. In de kleinste en meest persoonlijke ruimtes van De Lieve Vrouw, in de wc's, is momenteel een fotoexpositie ingericht over Lumineus Amersfoort.

Sinds de kerk omgebouwd is tot (film)theater, 19 jaar terug, heeft De Lieve Vrouw zich ontwikkeld tot een professioneel, eigentijds podium met een veelzijdig aanbod.

In de middelgrote, intieme theaterzaal spelen een groot deel van de week eigentijdse theatermakers, dansers, cabaretiers, wereldmuzikanten hun nieuwste voorstellingen. In de schoolvakanties bundelt De Lieve Vrouw de krachten met twee Utrechtse theaters en is het hele huis een theaterspeeltuin voor kinderen. Ook op de zondagen is er vaak een jeugdprogramma.

In de drie filmzalen van De Lieve Vrouw worden arthouse films gedraaid. Dat wil zeggen dat De Lieve Vrouw films, documentaires en ook jeugdfilms laat zien uit het kunstzinnige filmcircuit. Een steeds populairder wordend genre dat de hele week, van middag tot in de avond, te zien is.

Het café, dat recent een totale metamorfose heeft ondergaan, is er voor de film- en theaterbezoeker die graag voor en na afloop van de voorstelling wat wil (na)praten. Er wordt een kleine menukaart uitgeserveerd binnen, maar ook buiten op het terras.

ADRES Lieve Vrouwestraat 13 3811 BP Amersfoort Nederland
 

Theater Film Cafe De Lieve Vrouw AGENDA

Missen wij concerten in onze agenda van Theater Film Cafe De Lieve Vrouw Amersfoort? Gebruik onze submit-functie.