De beste theaters in Londen

London
De beste theaters in Londen
Door RobZ op 22 april 2024 - 11:54 Theaters in Londen behoren tot de meest iconische culturele hoogtepunten van de stad. West End is het theaterdistrict van de stad, met tientallen locaties van wereldklasse waar hoogwaardige productie-optredens worden vertoond, waarbij vaak grote acteurs optreden. Als je een verscheidenheid aan theaterproducties wilt zien, zoals toneelstukken, dans en klassieke muziek, dan ben je hier aan het juiste adres. Kaartjes voor veelgevraagde toneelstukken hebben stevige prijzen, maar je kunt nog steeds een show in Londen bijwonen als je flexibel bent met je data en tijden. Je bent vanuit Nederland zo in de Engelse hoofdstad en als theaterliefhebber moet je zeker de volgende theaters bezoeken.

1. Royal Opera House
Het Royal Opera House is een populair theater waar je toneelstukken, opera's en balletvoorstellingen kunt vinden van enkele van de meest geprezen artiesten ter wereld. Elk jaar worden er talloze producties uitgevoerd, waarvan vele rond bepaalde feestdagen. Hoewel zowel het gebouw als de uitvoeringen de neiging hebben beelden op te roepen van de high society en historische weelde, is het theater zelf behoorlijk gastvrij voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Er is geen dresscode vereist, behalve het dragen van kleding die je comfortabel vindt binnen redelijke fatsoensnormen. Je vindt dit theater op slechts een korte wandeling ten oosten van station Covent Garden.

2. Sadler’s Wells
Sadler's Wells is een toonaangevend theater gericht op de danskunst met meer dan 3 eeuwen rijke geschiedenis en een gevarieerd uitvoeringsprogramma. Het productiebedrijf hier is een van de bekendste ter wereld en produceert originelere voorstellingen dan enig ander theater ter wereld. Alleen al sinds 2005 zijn er ruim 170 nieuwe dansvoorstellingen op het podium verschenen. Je kunt het allemaal zelf ervaren aan de noordkant van Clerkenwell, net ten zuiden van Angel Station. Tijdens de reis naar Sadler’s Wells kun je gokken in een online live casino ter afleiding.

3. Shakespeare’s Globe
Shakespeare's Globe is een recreatie van het Globe Theatre, waar je kunt genieten van de klassieke werken van Shakespeare, uitgevoerd onder vergelijkbare omstandigheden als de toneelstukken oorspronkelijk tijdens hun debuut. Deze exclusieve locatie van Shakespeare wordt vaak beschouwd als de beste plek in de stad om toneelstukken van Shakespeare te zien. Hoewel Shakespeare's Globe een recreatie is van het originele 17e-eeuwse Globe Theatre, is er niet hetzelfde aantal toeschouwers mogelijk. Moderne veiligheidsnormen hebben het aantal aanwezigen teruggebracht tot 1.400, in plaats van de oorspronkelijke 3.000. Je vindt dit theater langs de zuidelijke oever van de Theems, bij de Millennium Bridge.

4. National Theatre
Het National Theatre of Royal National Theatre is een van de meest prominente theaters in de stad en beschikt over 3 verschillende theaters met verschillende shows, dus je hoeft hier geen Lightning Roulette te spelen op je mobiel. De eerste is het Olivier Theater, vernoemd naar de eerste artistiek directeur en legende van het theater, Laurence Olivier. Het biedt voldoende zitplaatsen voor 1.100 personen en is gemodelleerd naar het theater van Epidaurus. Je kunt ook het Lyttelton Theatre bezoeken, dat iets kleiner is en een prosceniumboog heeft die plaats biedt aan 890 toeschouwers. Ten slotte is het Dorfman Theater intiemer met een capaciteit van 400 personen. Je kunt het allemaal verkennen op Southbank, net voorbij de Waterloo Bridge.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPatronaat

DES ROCS IN HET NAJAAR LANGS HAARLEM EN BRUSSELNa een succesvolle tour in januari, keert Des Rocs terug met een herfsttour...

The Dirty Daddies

THE DIRTY DADDIES KOMEN IN 2025 NAAR AHOY EN AFAS LIVE The Dirty Daddies heeft aangekondigd dat ze op zaterdag 15 maart 2025 een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.