Klagers geluidsoverlast Paradiso krijgen gedeeltelijk gelijk van rechter

Paradiso podium
Klagers geluidsoverlast Paradiso krijgen gedeeltelijk gelijk van rechter
Door RobZ op 27 februari 2024 - 15:09 Gisteren is de uitspraak van de rechter bekendgemaakt in de rechtszaak die drie buren van poppodium Paradiso hadden aangespannen tegen de gemeente Amsterdam. De gemeente moet binnen tien weken, op basis van aanvullend geluidsonderzoek, opnieuw een besluit nemen over het al dan niet handhaven van de geluidsnormen ten aanzien van Paradiso. Drie buren hadden een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente, omdat zij geluidsoverlast ervaren en willen dat er beter wordt gehandhaafd.

Drie omwonenden van Paradiso klagen al jarenlang over geluidsoverlast van publiek op straat, van laden en lossen en van muziekgeluid vanuit het gebouw en gingen bij de rechter in bezwaar tegen de eerdere beslissing van de gemeente Amsterdam om Paradiso geen beperkingen op te leggen.

De rechter heeft het beroep van de buren gedeeltelijk gegrond verklaard; de geluidsmetingen die door gemeente zijn gedaan zijn niet nauwkeurig genoeg en moeten opnieuw. Alle overige bezwaren van de klagers zijn verworpen en tot de nieuwe geluidsmetingen zijn gedaan, verandert er voor Paradiso dus niets. De strengere handhaving die de buren hadden geëist, met als gevolg sluiting van Paradiso na 23:00 uur, is hiermee voorlopig niet aan de orde. Hier kan je de uitspraak van de rechter nalezen.

Op korte termijn hoeft Paradiso van de rechter geen aanvullende maatregelen te nemen tegen geluidsoverlast. Paradiso heeft wel aangegeven zo snel mogelijk maatregelen te treffen om geluidsoverlast tegen te gaan. Er wordt onder andere een overkapping gerealiseerd.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefSheryl Crow1

COUNTRY-ZANGERES SHERYL CROW DEZE ZOMER NAAR PARADISO Sheryl Crow komt onze kant op! In juni staat de country-zangeres met haar...

Kursaal Oostende news

CAMILLE VOOR 'MAGIE AAN ZEE' CONCERTREEKS NAAR... Sinds haar introductie bij het grote publiek in 2019 door de hitserie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.