Patronaat viert 40-jarig jubileum met jaar vol festiviteiten

Patronaat licht
Patronaat viert 40-jarig jubileum met jaar vol festiviteiten
Door KayleeV op 24 januari 2024 - 11:40 Het Haarlemse poppodium Patronaat viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan met een reeks aan feestelijke activiteiten en evenementen. Sinds de oprichting in 1984 heeft Patronaat zich ontwikkeld tot een van de voornaamste muziekpodia in Nederland. Met een recordaantal van 166.721 bezoekers in 2023 blijft de populariteit onverminderd groot.

De aftrap van het jubileumjaar vindt plaats op 4 februari met een Open dag, waarbij het publiek achter de schermen kan kijken en lokale artiesten ontdekt. Dit in samenwerking met het evenement 'Gluren bij de Buren'. Een hoogtepunt is de samenwerking met het Noord-Hollands Archief voor een expositie over de invloed van Patronaat op de pop- en jongerencultuur in Haarlem, die loopt van juli tot september.

Het jaar belooft verder vele shows onder de noemer '40 Jaar Shows', een speciaal gecureerd programma door oud-programmeurs, en een podcastserie. Directeur Jolanda Beyer benadrukt de ambitie van Patronaat om muziek en ontmoetingen te blijven faciliteren, met een focus op diversiteit en inclusiviteit.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMelkweg nieuwe logo

SEMATARY EN HAUNTED MOUND NAAR MELKWEG IN JUNIOp 21 juni 2024 zal Melkweg in Amsterdam het podium bieden aan de Amerikaanse...

Bökkers

BÖKKERS WEER OP TOUR DOOR NEDERLAND IN 2024 Bökkers , een dynamische Nederlandse rockband, bereidt zich voor op hun...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.