Bongeziwe Mabandla kondigt Europese tour aan met 5 shows in Nederland

Sfeer TivoliVredenburg concert
Bongeziwe Mabandla kondigt Europese tour aan met 5 shows in Nederland
Door Semberendsen op 30 november 2023 - 11:50 De veelzijdige Zuid-Afrikaanse muzikant en zanger Bongeziwe Mabandla heeft aangekondigd dat hij op tour gaat door Europa in het voorjaar. De kaartverkoop voor zijn optredens is officieel van start gegaan, met tickets geprijsd rond de 15 euro.

Mabandla, gevestigd in Johannesburg, staat bekend om zijn unieke mix van afro-folk, soul en electronica. Hij zingt hoofdzakelijk in zijn moedertaal Xhosa, die voornamelijk gesproken wordt aan de Oostkaap van Zuid-Afrika. In zijn thuisland werd hij eerder genomineerd voor de prestigieuze SAMA (South African Music Awards), en zijn videoclip voor het nummer "Bawo Bam" werd eveneens genomineerd voor de Capital City Black Film Awards.

Tijdens zijn aankomende tour zal Bongeziwe Mabandla zijn nieuwste album, getiteld "AmaXesha," presenteren. Het album, bestaande uit 14 nummers, kenmerkt zich door melancholische soundscapes, ritmische gitaarmelodieën en zijn typerende stemgeluid. Bongeziwe zal op 2 februari ook op het Footprints festival staan.

De concerten:
21-02-2024 - De Oosterpoort, Groningen (tickets)
22-02-2024 - BIRD, Rotterdam (tickets)
23-02-2024 - Effenaar, Eindhoven (tickets)
24-02-2024 - Footprints Festival in TivoliVredenburg, Utrecht (tickets)
25-02-2024 - De Roma, Antwerpen (tickets)

Op onderstaande kaart zie je de locaties van de concerten.
open kaart full screen


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefThe Jesus And Mary Chain news

THE JESUS AND MARY CHAIN OP TOUR MET NIEUWSTE ALBUMHet duo The Jesus and Mary Chain viert hun 40-jarig bestaan met de...

AFAS Live

TROYE SIVAN TERUG NAAR NEDERLAND VOOR CONCERT IN... De Australische singer-songwriter Troye Sivan kondigt zijn grootste...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.