Pianist DeLange kondigt 2024 tour aan met shows in o.a. Utrecht, Eindhoven en Groningen

DeLange
Pianist DeLange kondigt 2024 tour aan met shows in o.a. Utrecht, Eindhoven en Groningen
Door Semberendsen op 17 november 2023 - 15:43 De Nederlandse componist en pianist DeLange heeft zijn tournee voor 2024 aangekondigd. Met zijn pianomuziek deelt hij zijn unieke benadering van muziek, die komt uit zijn zeldzame chromesthesie, waarbij hij kleuren en vormen ervaart bij het horen van geluiden. Zijn composities worden beschreven als geschilderde muziek, kleurrijke landschappen met de melodie als hoofdonderwerp.

Opgegroeid in een muzikale familie, werd DeLanges liefde voor muziek al op jonge leeftijd gewekt door composities van meesters als Chopin, Rachmaninoff, Satie en Debussy. Zijn reis door de muzikale wereld is gekenmerkt door het verlangen om zijn eigen emoties en levenservaringen uit te drukken.

Met albums en EP's zoals "Images” (2020), "Contemplations ~ Opus I & II” (2022), en "Miniatures” (2023) heeft DeLange wereldwijd meer dan 30 miljoen streams verzameld. Zijn meest recente release, "La Présence d'un Rêve," combineert piano en hoornkwartet. Ook zal hij zijn muziek afwisselen met korte verhalen over de totstandkoming van zijn composities. Tickets voor de shows, die rond de 15 euro kosten, zijn nu beschikbaar.

Hier staan alle datums van DeLange’s tour nog een keer op een rijtje:

10-02-2024 - De Harmonie, Leeuwarden (tickets)
15-02-2024 - TivoliVredenburg, Utrecht (tickets)
24-02-2024 - Evangelisch−Lutherse Kerk, Groningen (tickets)
29-02-2024 - Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven (tickets)
03-03-2024 - LantarenVenster, Rotterdam (tickets)

open kaart full screen




Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Wesly Bronkhorst

WESLY BRONKHORST KONDIGT ‘DIT IS MIJN JAAR’ CLUBTOUR...In 2024 zal Wesly Bronkhorst van start gaan met zijn allereerste 'club' tour,...

ahoy

THE WORLD OF HANS ZIMMER - A NEW DIMENSION: EXTRA... Op 11 november 2024 maakt The World of Hans Zimmer - A New Dimension een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.