Oorlog in Israël leidt tot annulering van tour Jonny Greenwood en Dudu Tassa

Jonny Greenwood
Oorlog in Israël leidt tot annulering van tour Jonny Greenwood en Dudu Tassa
Door KayleeV op 27 oktober 2023 - 11:07 Het geplande optreden van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood en de Israëlische muzikant Dudu Tassa in de Vooruit in Gent op 7 november is geannuleerd. Ook hun optreden op het Le Guess Who? festival gaat niet door. De twee hebben hun hele tournee geannuleerd als reactie op het recente geweld tussen Israël en Hamas.

Jonny Greenwood, gitarist van Radiohead, bracht in juni een album uit met Dudu Tassa genaamd "Jarak qaribak," wat Arabisch is voor "Je vriend is je buurman." Vanwege het schokkende opleving van het geweld tussen Hamas en Israël, hebben ze besloten om de tournee op dit moment niet door te laten gaan. Dudu Tassa maakte dit bekend via zijn Facebookpagina en bood excuses aan aan iedereen die al kaartjes had gekocht.

Het recente conflict tussen Hamas en Israël heeft geleid tot een grootschalige aanval door Hamas op Israël en de voorbereiding van Israël op een mogelijke grondinvasie in de Gazastrook, de thuisbasis van Hamas. Dit conflict heeft helaas veel slachtoffers geëist in zowel Israël als de Gazastrook.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Pip Blom

NIEUWE NEDERLANDSE CLUBTOUR VOOR PIP BLOM MET MAAR...De Nederlandse indierockband Pip Blom kondigt vandaag aan dat ze uitgebreid...

Paradiso logo nieuw

DJ DIMITRI VIERT VEERTIG JARIG JUBILEUM MET ZES UUR... Op Paaszondag 31 maart zal DJ Dimitri zijn veertigjarig jubileum als DJ...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.