Laufey volgend jaar met nieuw studioalbum 'Bewitched' langs Melkweg en La Madeleine

Laufey
Laufey volgend jaar met nieuw studioalbum 'Bewitched' langs Melkweg en La Madeleine
Door KayleeV op 29 augustus 2023 - 17:24 Laufey betreedt volgend jaar het podium van de Madeleine in Brussel en de Melkweg in Amsterdam. Hier zal ze haar betoverende jazznummers brengen net zoals ze dat afgelopen North Sea Jazz Festival en Gent Jazz Festival deed. Met een muzikale reis die jonge liefde en persoonlijke ontdekkingstochten verkent, heeft Laufey's muziek de kracht om zowel Gen-Z-publiek als traditionele jazzliefhebbers aan te spreken.

Laufey haalt haar inspiratie uit verschillende muzikale invloeden. Haar gevoel voor vioolspel werd aangewakkerd door haar moeder, evenals haar liefde voor de cello en piano. Het was echter een diepe duik in de platencollectie van haar vader die haar eigen stem en toekomstige muzikale richting onthulde. Artiesten zoals Ella Fitzgerald en Billie Holiday legden de fundamenten voor haar artistieke groei.

Het debuut van Laufey was de minimalistische en dromerige single 'Street By Street', die al snel de IJslandse hitlijsten domineerde en haar de titel 'Best New Artist in Jazz & Blues 2021' opleverde tijdens de Icelandic Music Awards. Op 8 september brengt ze haar tweede studioalbum, getiteld 'Bewitched' uit. Samen met gerenommeerd songschrijver Dan Wilson, bekend van zijn werk met artiesten als Adele en Taylor Swift, brengt Laufey haar vintage jazzy en bossanova vibes naar een nieuw niveau. Hier zal ze tijdens haar shows in La Madeleine en de Melkweg ongetwijfeld werk van spelen.

21-02-2024 - La Madeleine, Brussel (tickets)
06-03-2024 - Melkweg, Amsterdam (tickets)

Kom je langs bij een van Laufey's concerten? De kaartverkoop begint op vrijdag 1 september om 11:00. Tickets voor het concert in de Melkweg kosten 26,45. Het is bij ons nog niet bekend wat de ticketprijs voor het concert in Brussel is.




Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



gebr de nobel

POPPODIUM GEBR. DE NOBEL VERANDERT NAAM IN NOBELGebr. de Nobel, het poppodium van Leiden, gaat haar naam aanpassen. De nieuwe...

Duncan Laurence

DUNCAN LAURENCE MET NIEUW ALBUM OP TOUR LANGS... Nederlandse singer-songwriter Duncan Laurence maakt zich klaar voor een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.