Extra concert van Leftfield in Paradiso in november

Leftfield
Extra concert van Leftfield in Paradiso in november
Door sjoertb op 24 juli 2023 - 13:51 Het concert van Leftfield in Paradiso op zaterdag 4 november is helemaal uitverkocht. Een goede reden om een extra show erbij te boeken. Op vrijdag 3 november geeft de band nu ook een concert.

Bijna 28 jaar geleden gaf het Engelse elektronische duo Leftfield haar allereerste liveshow in de Grote Zaal van Paradiso. Hoewel de band al sinds 1989 bestond, was het pas zes jaar later, rond de release van hun debuutalbum 'Leftism', dat Neil Barnes en Paul Daley voor het eerst samen het podium betraden voor een liveconcert in Paradiso. In de jaren '90 speelde Leftfield een belangrijke rol in de opkomende elektronische muziekscene, met hun vernieuwende mix van stijlen, waar vooral progressive house, dub en breakbeat de boventoon voerden. Ze deelden het podium met andere invloedrijke acts als Underworld, Orbital, The Chemical Brothers en The Prodigy.

Na een pauze tussen 2002 en 2010, keerde Leftfield terug met Neil Barnes als enige vast bandlid. In 2015 bracht de band hun eerste album in zestien jaar uit, getiteld 'Alternative Light Source'. Vorig jaar werd dit langverwachte vierde studioalbum opgevolgd door 'This Is What We Do'.

De concerten:
03-11-2023 - Leftfield - Paradiso, Amsterdam (tickets)
04-11-2023 - Leftfield - Paradiso, Amsterdam (uitverkocht)

Tickets zijn direct in de voorverkoop gegaan.



Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Zoë Tauran

ZOË TAURAN MET DEBUUTALBUM OP TOUR IN MAART Zoë Tauran gaat in maart 2024 op tour met haar eerste eigen album. Zeven...

VanVelzennieuws1

WAERDSE TEMPEL KRIJGT NIEUWE START ALS 'FG LIVE' -... Van Dik Hout en VanVelzen gaan het vernieuwde FG Live in Heerhugowaard...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.