Protestmars aangekondigd bij Rammstein-concert in Groningen

Rammstein 2
Protestmars aangekondigd bij Rammstein-concert in Groningen
Door sjoertb op 29 juni 2023 - 13:10 Er is een protest aangekondigd bij de gemeente Groningen voor het concert van de Duitse band Rammstein op 6 juli. Een woordvoerder van de gemeente heeft dit bevestigd aan het ANP. Volgens Dagblad van het Noorden wordt het protest de 'Mars tegen verkrachtingscultuur in Groningen' genoemd. De organisatoren van de protestmars willen aandacht vestigen op beschuldigingen tegen Till Lindemann, frontman van Rammstein.

In Nederland heeft iedereen het recht om te demonstreren, maar nadat een protest is aangemeld, kan de gemeente wel voorwaarden of beperkingen opleggen aan de demonstratie. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat er overleg gaat plaatsvinden met de actievoerders.

Lindemann is onlangs beschuldigd van overschreidend gedrag. Verschillende vrouwen beweren te zijn gedrogeerd, aangerand of verkracht door de zanger. De twee concerten van Rammstein zullen in totaal 110.000 mensen aantrekken. De organisator, Greenhouse Talent, heeft eerder aangegeven dat de optredens ondanks de beschuldigingen gewoon zullen doorgaan.

De twee concerten van Rammstein in Groningen vinden plaats in het Stadspark op 6 en 7 juli.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Guus Meeuwis

GUUS MEEUWIS KONDIGT ZESDE GROOTS MET EEN ZACHTE G...Amper twee weken na aankondiging van de data voor ‘Groots - De Laatste’ zijn...

Tangarine

TANGARINE GEEFT TWEE IJSSELCONCERTEN IN DE ZOMER VAN... Tangarine is volgend jaar terug met de IJsselconcerten. De tweelingbroers...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.