Tips voor het volgen van een live concert op televisie

Coldplay
Tips voor het volgen van een live concert op televisie
Door RobZ op 08 juni 2023 - 14:52 Je kent het wel, je favoriete band, zanger of zangeres geeft een concert, maar de tickets zijn binnen een mum van tijd uitverkocht. Om dan niet de hoofdprijs te hoeven betalen, maar wel alles goed te kunnen zien, bieden ze vaak ook de mogelijkheid om alles live vanuit je ‘luie’ stoel te kunnen volgen. Veel concerten worden namelijk ook gewoon live uitgezonden. Dit geeft jou de gelegenheid om je idool of idolen alsnog live te kunnen zien. Weliswaar niet in levende lijve, maar wel op de televisie. Om er dan voor te zorgen dat het je aan werkelijk niets ontbreekt, hebben we een aantal tips voor je. Met deze tips zorg je ervoor dat je een live concert perfect thuis vanuit je woonkamer kunt volgen en je het gevoel hebt alsof je op de eerste rij zit of staat.

Zorg voor een goede verbinding
Stel dat je net een nieuwe televisie hebt gekocht en je hebt bij de Mediamarkt of één van de vele andere winkels de beste tv aangeschaft die er op dat moment is, dan is het wel zo prettig dat je ook beschikt over een goede en vooral ook stabiele verbinding. Vaak is het dus aan te raden om bekabeld te gaan kijken, zodat je niet te maken hebt met storingen op het signaal. Vooral bij een livestream, waarbij er een stuk meer internet wordt gevraagd, dan wanneer je ‘gewoon’ tv kijkt, is het aan te raden je televisie aan te sluiten met een UTP kabel en niet te verbinden via de WiFi. Om er zeker van te zijn dat alles werkt, is het raadzaam alles tijdig te testen, zodat je op het moment zelf niet alsnog alles moet regelen.

De geluidskwaliteit
Het geluid van een televisie is meestal prima, maar voor een concert niet voldoende. Je kunt je voorstellen dat alle tonen niet volledig tot z’n recht komen door de speakers van je tv. Ondanks dat je natuurlijk uitvoerig je tv hebt vergeleken en gekeken, is een externe speaker wel zo handig. Dit geldt niet alleen voor muziek, maar ook voor wanneer je regelmatig een film of serie kijkt. Een soundbar biedt dan vaak al uitkomst. Deze kun je koppelen aan je televisie, waardoor het geluid een stuk zuiverder is en ook de bass veel beter merkbaar en ook hoorbaar is.

Zorg voor de juiste sfeer
De sfeer in een concertzaal is misschien iets teveel van het goede, maar je kunt er ook thuis alles aan doen om het gezellig te maken. Zo is het natuurlijk niet leuk om bijvoorbeeld ontzettend felle lampen aan te hebben. Demp dus de lampen en vergeet niet ook iets lekkers te eten en drinken klaar te zetten. Op het moment dat het concert dan begint, kun je je volledig focussen op hetgeen wat er op televisie gebeurt en zul je zien dat je het gevoel hebt alsof je er bij in de buurt bent. Zo kun je, zonder dat je erbij aanwezig bent, toch optimaal genieten van jouw favoriete artiest(en).


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMelanie Martinez

PORTALS TOUR VAN MELANIE MARTINEZ LANGS VORST...Melanie Martinez is een alternatief pop fenomeen met inmiddels meer dan 12...

Hedon

500 JAAR OUDE OERTOMAAT NEEMT HET PODIUM TIJDENS... In het najaar keert Kitchen Concert Tour weer terug op de Nederlandse...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.