Brian Eno voor een exclusieve show naar TivoliVredenburg

Brian Eno by Cecily Eno
Brian Eno voor een exclusieve show naar TivoliVredenburg
Door RobZ op 05 juni 2023 - 15:07 Op zaterdag 28 oktober komt de Engelse muzikant, componist, producer, visual artist en ambient-pionier, Brian Eno, voor een exclusief concertnaar TivoliVredenburg. Dit is zijn eerste solotournee en daarmee ook de eerste keer dat hij met zijn eigen werk optreedt in Nederland. Samen met de Baltic Sea Philharmonic (een orkest van muzikanten van rond de Baltische zee) speelt hij de show ‘Ships’ exclusief in de Grote Zaal van het Utrechtse podium. Ships is een album van Eno uit 2016. TivoliVredenburg laat weten dat ook 'klassieke' Eno-composities gespeeld zullen worden.

Eno begon zijn carrière begin jaren zeventig als bandlid van Roxy Music en werd daarna producer van David Bowie, Talking Heads en U2. Vervolgens kreeg hij een heldenstatus met zijn ambient-album Music For Airports (1978) en is hij zelfs in 2023 niet uit de charts weg te slaan vanwege zijn samenwerking met Fred Again… De Ships tour doet slechts vijf Europese steden aan, waaronder dus Utrecht. Het Baltic Sea Philharmonic wordt gedirigeerd door Kristjan Järvi, naast Brian Eno staan ook acteur Peter Serafinowicz en gitarist Leo Abrahams op het podium.

De kaartverkoop voor het Ships-concert van Brian Eno en het Baltic Sea Philharmonic begint op donderdag 8 juni om 11:00 uur. Tickets hebben een vanaf-prijs van 86 euro. Hier koop je tickets voor Brian Eno in TivoliVredenburg. Wil je een email ontvangen als de voorverkoop begint? Stel dan hier een reminder in.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBestel tickets Baltic Sea Philharmonic / Brian Eno in TivoliVredenburg
Tickets Baltic Sea Philharmonic / Brian Eno
za 28 okt
TivoliVredenburg, Utrecht
€ 106,60 - 146,60
Pixies

DRIEMAAL PARADISO VOOR PIXIES IN MAART 2024De Amerikaanse noiserockband Pixies keert terug naar Paradiso voor een...

Ben L’Oncle Soul

BEN L'ONCLE SOUL VOOR DRIE SHOWS TERUG NAAR NEDERLAND De Franse zanger Ben L'Oncle Soul komt na North Sea jazz terug naar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.