Marco Mengoni naar AFAS Live en Vorst Nationaal in oktober

Marco Mengoni
Marco Mengoni naar AFAS Live en Vorst Nationaal in oktober
Door kimvanderzon op 08 mei 2023 - 12:27 De Italiaanse singer songwriter Marco Mengoni heeft aangekondigd een show te geven in Amsterdam en Brussel in oktober.

Marco Mengoni bereikte eerste de spotlights met zijn deelname aan de Italiaanse versie van The X Factor. Met zijn sterke songs en indrukwekkende stemgeluid kwam hij als winnaar uit de bus. Een jaar later nam hij deel aan het prestigieuze Sanremo festival. Het liedjesfestival is wereldwijd bekend en vormde de start van de carrières van o.a. Andrea Bocelli en Eros Ramazzotti. Met zijn nummer 'Credimi ancora' wist Marco de 3de plek te behalen. In 2013 keerde hij terug op het festival en werd hij eerste met zijn song 'L'essenziale' waarmee hij vervolgens ook deel nam aan het Eurovisie songfestival.

Mengoni heeft zeven studio albums uitgebracht waarmee hij inmiddels 68 platina certificaties heeft behaald. Op de MTV European Music Awards wist hij de prijzen binnen te halen voor beste Italiaanse act en beste Europese act. Ook was hij de eerste Italiaanse artiest die ooit optrad op het vermaarde Billboard Film & Music festival in Los Angeles. Volgens onze gegevens speelde Mengoni nog maar drie keer in Nederland of België. In 2016 en 2019 stond hij in de Melkweg Max. In 2019 werd op de tournee ook La Madeleine aangedaan.

Show datums:

21-10-2023 - Marco Mengoni - Vorst Nationaal, Brussel (tickets)
23-10-2023 - Marco Mengoni - AFAS Live, Amsterdam (tickets)


De kaartverkoop begint voor beide shows op vrijdag 12 mei. Haal via bovenstaande links je tickets. De ticketprijs ligt tussen de 51,40 en 57,01 euro.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



free your mind kingsday 23

FREE YOUR MIND KONDIGT BORIS BREJCHA AAN VOOR EEN... Free Your Mind bestaat twintig jaar. De festivalorganisatie haalt daarom de...

TivoliVredenburgnws1

PIANIST DOUWE EISENGA KONDIGT EERSTE TOUR DOOR... Na een succesvolle show in het Concertgebouw te Amsterdam vorig jaar mei,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.