Baroeg annuleert concert controversiële metalband Deströyer 666

review: Deströyer 666 + Bölzer - 01/04 - 013 Destroyer 666
Baroeg annuleert concert controversiële metalband Deströyer 666
Door PhaedraW op 30 januari 2023 - 10:59 Het optreden van Deströyer 666 in het Rotterdamse podium Baroeg is gecanceld na de controverse die de band veroorzaakte. Het podium ontving vele verzoeken het optreden af te gelasten vanwege de fascistische en racistische uitingen die de metalband in het verleden heeft gedaan. Het optreden van de band die op 19 maart in Rotterdam zou plaatsvinden zorgde voor verbaasde reacties op sociale media vorige week vrijdag . Er luidde vooral kritiek op frontman K.K. Warslut en zijn controversiële uitspraken. Op de Facebookpagina van Baroeg geven mensen aan dat de band geen podium in Rotterdam of ergens anders verdient.Baroeg geeft aan ‘bekend te zijn geweest met de band Deströyer 666, hun teksten en hun muziek’ bij het boeken van de band, terwijl de huisregels van het podium stellen dat uitingen van fascisme, racisme en homofobie niet getolereerd worden. ,,Ons inziens is Deströyer 666 geen politieke band, die ook geen teksten heeft die daarop wijzen”, aldus Leon van Rijnsbergen, directeur en boeker van Baroeg via het AD. Na onderzoek te hebben gedaan, is er nu dus besloten het concert niet door te laten gaan.

De afgelopen jaren speelde Deströyer 666 overigens diverse keren in Nederland. De band was onder andere te zien in 013, Doornroosje, Gebr. De Nobel en de Neushoorn.

De show van Deströyer 666 was onderdeel van een package met Onslaught, Body Farm en Helleruin. Deze bands treden op 19 maart nog wel gewoon op in Baroeg.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefjoji

JOJI IN AUGUSTUS LANGS AFAS LIVE IN KADER VAN NIEUW...De Japanse artiest Joji keert op dinsdag 22 augustus terug naar Nederland....

Sabrina Carpenter

AMERIKAANSE ZANGERES SABRINA CARPENTER NAAR BELGIË... In 2017 stond Sabrina Carpenter met haar eigen show in Antwerpen, en in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.