Depeche Mode kondigt wereldtournee aan met show in de Ziggo Dome en Sportpaleis

depechemode
Depeche Mode kondigt wereldtournee aan met show in de Ziggo Dome en Sportpaleis
Door PhaedraW op 04 oktober 2022 - 13:43 Na vijf jaar kondigt Depeche Mode tijdens een persconferentie een nieuw album en een wereldtournee voor 2023 aan. Hun nieuwste album 'Memento Mori' komt in het voorjaar van 2023 uit, waarna de band op tour gaat met de gelijknamige tour. ‘Memento Mori’ wordt het 15e studioalbum van Depeche Mode en is de opvolger van het veelgeprezen ‘Spirit’ uit 2017.

Op 23 maart 2023 start de tour met een bijzondere, beperkte reeks optredens in Noord-Amerika voordat de band naar Europa komt. Op 16 mei zetten ze voet op Europese bodem en vervolgen ze de tour in de Ziggo Dome, Amsterdam. 20 mei 2023 speelt de band in het Sportpaleis, Antwerpen. De Memento Mori Tour wordt de 19e tournee van Depeche Mode en de eerste in meer dan vijf jaar. De meest recente Global Spirit Tour 2017-2018 was de langste tournee tot nu toe en een van de meest succesvolle van dat jaar: de band speelde voor meer dan 3 miljoen fans verdeeld over 130 shows in Europa en Noord-Amerika.

Over ‘Memento Mori’ zegt Martin Gore: "We begonnen vroeg in de pandemie aan dit project en de thema's zijn direct geïnspireerd door die tijd. Na het overlijden van Fletch (Andy Fletcher) hebben we besloten door te gaan, omdat we zeker weten dat dit is wat hij zou hebben gewild. Dat heeft het project een extra laag van betekenis gegeven.” Dave Gahan voegt toe: "Fletch zou dit album geweldig hebben gevonden. We kijken er echt naar uit om het binnenkort met jullie te delen, en we kunnen niet wachten om het volgend jaar live aan jullie te presenteren tijdens de shows.”

Tickets voor deze shows gaan 7 oktober om 10:00 in de verkoop.

Koop hier kaarten voor Depeche Mode @ Ziggo Dome 16/5
Koop hier kaarten voor Depeche Mode @ Sportpaleis 20/5

Toegangsprijzen voor Amsterdam zijn:
Golden Circle staanplaatsen (€ 123,20)
1e rang – Staanplaatsen (€ 84,00)
Premium Zitplaatsen (€ 110,88)
2e rang - Zitplaatsen (€ 84,00)
3e rang - Zitplaatsen (€ 78,40)
4e rang - Zitplaatsen (€ 72,80)
Rolstoel- en begeleidersplaatsen (€ 84,00)

Voor het concert in Sportpaleis Antwerpen gelden de volgende prijzen: 67,70 euro — 78,91 euro — 90,10 euro — 101,31 euro.

Graag een reminder ontvangen zodra de ticket in de verkoop gaan? Stel dan hier je reminder in voor Amsterdam en/of Antwerpen.



Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Paradiso logo nieuw

TINLICKER IN JANUARI NAAR PARADISO Tinlicker gaat vanaf januari 2023 op Europese tour. Naast onder andere...

daniel norgren

ZWEEDSE SINGER-SONGWRITER DANIEL NORGREN NAAR... Half december brengt Daniel Norgren zijn eigen muzikale universum met blues...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.