Limburgs muziekcentrum Muziekodroom stopt voorlopig

review: Joost - 26/01 - Bitterzoet
Limburgs muziekcentrum Muziekodroom stopt voorlopig
Door sjoertb op 31 augustus 2022 - 10:25 Muziekodroom gaat in 'sluimerstand'. Het muziekcentrum in Hasselt in Belgisch Limburg behaalt niet de resultaten om door te kunnen gaan en gaat op zoek naar hoe het voort kan bestaan. Het personeel verliest hun banen. De raad van bestuur besliste vorige week om de knoop door te hakken. De reden is dat het publiek niet voldoende is teruggekomen na de corona-periode.

Coördinator Bernd Vanderheyden over de beslissing: “[..] het viel op dat de opkomst minder was. We hadden er meer van verwacht. Enkele fuiven werden georganiseerd door externen die de locatie dan huurden, maar ook zij bleken veelal teleurgesteld. Succesvolle concepten waarbij het vroeger ‘full house' was, bleken nu amper 60 procent van de capaciteit te vullen.” Bron: HLN

Het is voor de organisatie niet duidelijk waarom het publiek niet in vergelijkbare aantallen naar Muziekodroom komt als voor de pandemie. De komende tijd wordt er gezocht naar hoe het muziekcentrum een nieuwe start kan maken.

Vanaf 1 januari 2023 staat Muziekodroom stil. De evenementen in het najaar gaan nog door, zoals het uitverkochte concert van Joost op 11 november.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Annabel

ONLY THE POETS NAAR ANNABEL EN NIEUWE NORNadat de pop-indie band Only The Poets de Rotown in Rotterdam volledig had...

TivoliVredenburg

RAPPER LIJPE VIERT 29E VERJAARDAG MET CONCERT IN... Wat is beter dan je verjaardag vieren met een eigen concert, in je thuisstad,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.