Bezoek een concert in Canada van o.a. Pearl Jam, Harry Styles, Alicia Keys of Sting

Pearl Jam (Eddie Vedder)
Bezoek een concert in Canada van o.a. Pearl Jam, Harry Styles, Alicia Keys of Sting
Door sjoertb op 14 juli 2022 - 14:06 Bij Canada hebben de meesten een associatie met wintersport en ook de gemoedelijkheid van de Canadese mensen wordt vaak genoemd. Toch heeft het land nog veel meer te bieden dan dat. Er zijn eindeloos veel mooie bergen en meren te beklimmen en te bevaren. Wat dacht je van Niagara Falls, de Rocky Mountains en Reindeer Lake? Zoek ze maar eens op.

We staan er niet vaak bij stil maar Nederland heeft een bijzondere band met Canada. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Europa mede door inzet van Canadese militairen bevrijdt van de bezetter. Inmiddels is dat al meer dan 75 jaar geleden. Toch heeft Nederland hier onlangs aandacht aan besteed. Duizenden tulpen zijn geschonken aan gezondheidswerkers, patiënten, bewoners en verzorgers van verzorgingshuizen en ziekenhuizen in heel Canada, elk vastgebonden met een lint en een kaart met de tekst "75 jaar vrijheid.”

Er wonen nu ongeveer één miljoen mensen van Nederlandse oorsprong in Canada. Dat is zo'n op 3% van de Canadese bevolking. Als erkenning van de hechte band eert Canada op 5 mei het Nederlandse erfgoed.

Natuurlijk komen de beste artiesten ook graag naar Canada en worden er veel concerten georganiseerd in onder meer Toronto, Québec, Montreál, Vancouver en Calgary. Alicia Keys zingt bijvoorbeeld op 14 augustus in Toronto op het Budweiser Stage, Shawn Mendes is met Dermot Kenney op 15 augustus te zien in Bell Centre te Montreál. Diezelfde dag speelt Harry Styles de sterren van de hemel in Scotiabank Arena te Toronto. Op 1 september is Pearl Jam in Québec en op 16 september is Sting in St. Johns. Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan want elke maand treden er grote artiesten op in het land. Vaak meerdere keren.

Een onvergetelijke ervaring natuurlijk om een concert bij te wonen van een wereldster aan de andere kant van de wereld. Het Canadese publiek weet er een goed feestje van te maken en staat bekend om openheid en vriendelijkheid. Elke grote stad heeft unieke poppodia en de mooiste zalen zijn Rogers Arena in Vancouver, Colosseum in Windsor, Bell Centre in Montreál en Air Canada Centre in Toronto.

Als je naar Canada vliegt, is het verplicht om een geldig eTA te hebben. Een eTA is een elektronische reistoestemming dat gelinkt is aan je paspoort en het normale visum vervangt. Wees dus goed voorbereid en vraag je eTA Canada op tijd aan om verrassingen bij het vliegveld te vermijden. Het eTA kun je gemakkelijk online aanvragen en is vaak binnen een paar dagen goedgekeurd.

De drukste luchthavens zijn Toronto Airport en Montréal Airport. Vanuit Nederland zijn dit ook de meest voor de hand liggende vliegvelden qua afstand.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



TivoliVredenburg

CANADESE BAND METRIC KOMT IN 2023 NAAR TIVOLIVREDENBURGCanadese band Metric komt op 6 februari 2023 naar TivoliVredenburg. Ze...

Brian Dunne

BRIAN DUNNE TREEDT OP MET NIEUWE MUZIEK VANAF OKTOBER De uit New York afkomstige Brian Dunne kwam dankzij Danny Vera onder de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.