Vrienden van Amstel laten in talkshow Beau alsnog enkele optredens vanuit Ahoy horen

review: De Vrienden van Amstel Live 2020 Sunnery James & Ryan Marciano
Vrienden van Amstel laten in talkshow Beau alsnog enkele optredens vanuit Ahoy horen
Door melissavkoldam op 13 januari 2022 - 14:59 Talkshow Beau wordt vanavond uitgezonden vanuit de Ahoy in Rotterdam. Dit doen ze om aandacht te schenken aan de concertreeks Vrienden van Amstel LIVE. Zo krijgen artiesten en organisatoren alsnog de kans om delen van de concerten, die hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan, te laten horen.

Het nieuws werd bekend gemaakt via de social-mediakanalen van de talkshow. Producent Machiel Hofman van Tribe Company, de producent van Vrienden van Amstel LIVE, laat aan NU.nl weten dat er werk uit de nieuwe De Vrienden van Amstel LIVE-show wordt getoond, inclusief optredens vanuit de zaal.

Onder anderen Danny Vera, DI-RECT, Maan, Willeke Alberti, Nick & Simon, Van Velzen, Kraantje Pappie en Guus Meeuwis treden op in de uitzending.

De organisatie is al een aantal dagen bezig met het opbouwen van het festival. "We hebben te maken met twee krachtenvelden die samenkomen", legt Hofman uit. "Aan de ene kant heb je puur het feit dat de maatregelen momenteel tot en met vrijdag lopen en we zaterdag dus open zouden moeten. Er zijn 150.000 bezoekers die op ons rekenen. Dan kun je het niet maken om er niet klaar voor te zijn."

"Aan de andere kant heb je de afhankelijkheid van het garantiefonds, dat het überhaupt mogelijk maakt dat we voorbereidingen kunnen treffen." Het garantiefonds is in het leven geroepen om onkosten van de cultuursector te vergoeden als evenementen niet kunnen doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen.

En dat is volgens Hofman waar de schoen wringt, want je kan alleen gebruikmaken van die regeling zodra de overheid heeft besloten dat een evenement niet door kan gaan, wat nu nog niet het geval is.

Het ministerie van Economische Zaken spreekt over een "buitengewoon onwenselijke situatie" die is ontstaan bij De Vrienden van Amstel LIVE en wil met de sector in overleg over een oplossing. Hofman noemt dit een "positief signaal".

Bron: nu.nlMelkweg nieuwe logo

HANSON IN JUNI NAAR ANCIENNE BELGIQUE EN MELKWEGDe gebroeders Hanson komen naar Brussel en Amsterdam. In 1997 veroverden ze...

Corona virus

'VERSOEPELINGEN VOOR WINKELS, SPORT EN ONDERWIJS;... Verschillende media berichten over de persconferentie over de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.