Rockband Kayak kondigt afscheid met uitgebreide afscheidstournee aan

review: Kayak - 27/1 - Boerderij Kayak
Rockband Kayak kondigt afscheid met uitgebreide afscheidstournee aan
Door melissavkoldam op 26 november 2021 - 15:34 In het voorjaar van 2022 neemt Kayak afscheid met een Europese tournee. Daarmee komt er een eind aan een ongekend succesverhaal dat bijna vijftig jaar geleden begon.

Toetsenist/bandleider Ton Scherpenzeel ligt het besluit toe: “Aan elke reis, hoe prachtig ook, komt een keer een eind. De rest van de band had nog best door willen gaan, dus dat maakte de beslissing extra moeilijk. En het spelen zelf vind ik ook nog altijd erg leuk. Maar er komt ontzettend veel (en steeds meer) bij kijken voor bands zoals wij om zo’n tour tot een goed einde te brengen en ik voel bij mezelf dat de rek er beetje uit is. En hoe jammer ook, ik wil liever te vroeg stoppen dan te lang doorgaan.”

Kaarten voor de concerten zijn al te koop. Behalve voor de Vorstin. Deze gaan maandag om 12:00 uur in de verkoop.
Voor een ticket ben je tussen de €29 en €32 kwijt. Kayak doet tijdens deze tour zes shows in Nederland en een in België. Ze worden tijdens deze tour gesupport door Lesoir.

22-04-2022 - Grenswerk, Venlo (tickets)
23-04-2022 - Boerderij, Zoetermeer (tickets)
28-04-2022 - De Oosterpoort, Groningen (tickets)
29-04-2022 - 013, Tilburg (tickets)
13-05-2022 - Metropool Enschede, Enschede (tickets)
14-05-2022 - De Vorstin, Hilversum (tickets)
16-05-2022 - Spirit of 66, Verviers (tickets)

In 2021 verscheen Out Of This World, het achttiende studioalbum van Kayak, dat zeventig minuten energiek en divers materiaal bevat. Nummers die Kayak’s brede muzikale horizon laten zien, terwijl ze nog steeds diep geworteld zijn in progrock. Bewegende ballads, avontuurlijke heldendichten, stevige rock en verfijnde melodieën – het is er allemaal, en meer. Precies waar Kayak al bijna vijftig jaar over gaat.



Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



LantarenVensternews.jpg

GEHELE 2022-TOURNEE VAN LUCKY FONZ III NU BEKENDVorige week vertelden we al dat Lucky Fonz III het eerste deel van zijn...

AmsterdamConcertgebouwnws

PETE PHILLY, POSTMEN EN BRAINPOWER BRENGEN EEN... Het Concertgebouw brengt in samenwerking met muziekplatform Legacy of Music...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.