Strengere corona-maatregelen: niet meer staan, opmaat naar 2G

Corona virus
Strengere corona-maatregelen: niet meer staan, opmaat naar 2G
Door RobZ op 15 november 2021 - 11:35 Afgelopen vrijdag presenteerden Mark Rutte en Hugo de Jonge een nieuw pakket maatregelen om de verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Het aantal besmettingen is de afgelopen weken zo hard opgelopen dat deze nieuwe maatregelen nodig zijn om de ziekenhuizen in Nederland niet te overbelasten.

Sinds zaterdag 13 november 2021 om 18:00 uur gelden de volgende regels voor festivals en concerten:

- evenementen (zoals festivals) mogen plaatsvinden tot 18:00 uur (dit geldt niet voor theaters, bioscopen en concertpodia)
- bezoekers van concerten en festivals moeten via de corona-app laten zien dat ze negatief getest zijn, hersteld zijn of een vaccinatie hebben ontvangen
- bezoekers van concerten en festivals moeten op een vaste zitplaats zitten
- alle horeca moet om 20:00 uur sluiten

In de praktijk betekent dit dat nog weinig van de vele concerten en festivals in onze agenda's door kunnen gaan.

De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december. Op vrijdag 3 december is er een nieuwe persconferentie waarop bekend gemaakt wordt wat er met de maatregelen gaat gebeuren.

Er komt financiële steun voor organisaties die direct worden geraakt door deze nieuwe coronamaatregelen. Deze week wordt bekend gemaakt om welke compensaties het precies gaat.

De huidige maatregelen zijn een mogelijke opmaat naar nog veel ingrijpendere maatregelen. Het is de bedoeling dat culturele organisaties straks kiezen tussen 3G (gevaccineerd, genezen of getest) met een verplichte vaste zitplaats of 2G (gevaccineerd of genezen) zonder vaste zitplaats. Om dit mogelijk te maken moeten er een aantal wetten aangepast worden. Dit kost ten minste een paar weken.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



013tilburgklein

COUNTRYZANGER BRAD PAISLEY NAAR NEDERLAND IN JULI,...De Amerikaanse zanger, songwriter en gitarist Brad Paisley keert terug naar...

Effenaar_logo news

MONSTER MAGNET IN JUNI NAAR METROPOOL EN EFFENAAR Al meer dan 30 jaar kan Dave Wyndorf zijn psychedlische rock ’n roll sound en...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.