Poppodium EKKO bestaat 35 jaar en viert dat met virtuele concerten en meer

EKKO 35 jaar
Poppodium EKKO bestaat 35 jaar en viert dat met virtuele concerten en meer
Door RobZ op 23 april 2021 - 14:18 Poppodium EKKO in Utrecht viert in 2021 haar 35-jarig jubileum. Om deze speciale gebeurtenis in tijden van pandemie toch alvast te kunnen vieren met zo min mogelijk beperkingen, lanceert het poppodium vanaf 22 april virtuele concerten die iedereen in Utrecht individueel en op gepaste afstand kan zien. Deze concerten zijn te zien via QR-codes, verspreid op posters en vlaggen door de hele stad. Aan dit project werkten verschillende artiesten uit Utrecht en omstreken mee: la loye, EUT, Paceshifters, SiNNiWAVi, Figgie, Daan Doeleman en Shug La Sheeda.

De crossmediale jubileumcampagne geeft antwoord op de vraag “Waar is EKKO?”, net als de nog volgende campagne-onderdelen en activiteiten die verspreid over het jaar in de stad en binnen verschillende community's te zien zullen zijn.

Naast het startschot met de virtuele concerten, wordt het jubileum gevierd met bijzondere projecten en programmering. Ruimte om uitgebreid te feesten met elkaar is er voorlopig niet, dus wordt er gestart met de zesdelige podcastserie “Het Poppodium van de Toekomst”. Hierin onderzoeken presentatoren Alfred van Luttikhuizen (ex-John Coffey, V2 Records) en Margriet Colenbrander (Into The Great Wide Open, Le Guess Who?, Eurosonic Noorderslag) samen met verschillende gasten uit de Nederlandse popwereld hoe poppodia - en ook clubs - gekomen zijn waar ze nu staan.

Een ander jubileum-onderdeel wordt een residentieproject, waarbij we artiesten uit het EKKO-archief koppelen aan artiesten van nu. Gedurende 2021 zullen deze bijzondere samenwerkingen leiden tot uniek muzikaal materiaal. EKKO is volop aan het werk om later dit jaar meer jubileumprogramma te presenteren.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Paard

PIETER DE GRAAF MET DEBUUTALBUM OP TOUR DEZE ZOMER...Pianist / componist Pieter de Graaf ken je misschien van The Kyteman...

The Script news

THE SCRIPT ANNULEERT TOUR, SHOWS IN ZIGGO DOME EN... Slecht nieuws voor fans van The Script . De Ierse band laat via hun...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.