Mis je concerten? Kijk dan deze Tiny Desk (Home) concerten!

Hedon publiek
Mis je concerten? Kijk dan deze Tiny Desk (Home) concerten!
Door RobZ op 12 april 2021 - 12:24 Inmiddels is het alweer een hele tijd geleden dat we allemaal massaal naar concerten toe konden gaan. Toch lijkt er eindelijk een einde aan deze misère te komen, vooral doordat meerdere concerten verkozen zijn tot Fieldlab-experimenten. Natuurlijk kan niet iedereen hierbij zijn, maar gelukkig kun je ook gewoon thuis genieten van concerten. Online concerten bedoelen we dan natuurlijk. Pak dus je smartphone, tablet of laptop erbij en geniet van de onderstaande Tiny Desk (Home) concerten van een paar van de allerbeste artiesten van dit moment. Kijk op het YouTube kanaal van NPR voor nog meer Tiny Desks!

Billie Eilish
Iedereen kent tegenwoordig Billie Eilish. Deze jonge vrouw is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot één van de populairste muzikanten van dit moment, wat ook duidelijk te zien was aan haar Tiny Desk (Home) concert. Het verbrak zelfs het record van de meeste weergaven van een video van NPR Music in een periode van 24 uur. Later werd dit record wel weer verbroken door de Koreaanse groep BTS. Eilish zelf staat natuurlijk bekend om het out of the box denken waar ze zo goed in is. Dit kwam in haar Tiny Desk (Home) concert ook goed naar voren, ze had namelijk haar eigen Tiny Desk studio gebouwd. Hierdoor leek het net alsof Billie Eilish samen met haar broer Finneas daadwerkelijk in de studio van NPR aan het spelen was.

Michael Kiwanuka
Net zoals Greenchoice energie steeds populairder lijkt te worden op het gebied van energieleveranciers, wordt Michael Kiwanuka een steeds grotere naam in de wereld van muziek. In 2020 had hij bovendien het genoegen om een Tiny Desk (Home) concert op te nemen voor NPR. Nou, eigenlijk hadden wij het genoegen dat Kiwanuka dit mocht doen. Ben je nog niet bekend met zijn muziek? Heb je toevallig Big Little Lies gekeken? Dan zul je toch al wel degelijk Michael Kiwanuka’s muziek kennen, dit is namelijk gebruikt voor de openingsscène van deze serie. Daarnaast moet je Kiwanuka ook zeker kennen voor dit prachtige thuisconcert, het zullen zelfs de meest ontspannende 22 minuten zijn die je in tijden hebt gehad. Het is genieten geblazen met Michael Kiwanuka!

Jhené Aiko
Het Tiny Desk (Home) concert van Jhené Aiko is een manifestatie van de genezende krachten van muziek. Onze over het algemeen vriendelijke YouTube-kijkers lieten duizenden reacties achter die veel verder gingen dan een simpel 'dankjewel'. Ze hebben aangegeven hoe de set heeft bijgedragen aan het verlichten van angstaanvallen of het omgaan met verlies en stress in 2020. Dat is toch fantastisch! Afgezien daarvan slaagden Jhené Aiko en haar band erin om iets te orkestreren dat op maat is gemaakt voor de Tiny Desk: van de klankschalen tot de harp tot haar ongelooflijk rustgevende toon, ze vangen de geest van de serie perfect op. Zet deze video op en ga ondertussen energie vergelijken. Zo zul je zeker gemotiveerd zijn om energie te besparen en je leven te verbeteren.

Shirley Collins
Shirley Collins is een transformerende stem in traditionele volksmuziek, en wat nog indrukwekkender is, is dat niemand van ons, ook Shirley Collins zelf, dacht dat ze ooit nog zou zingen. Na een gebroken hart en een pijnlijke scheiding verloor ze haar stem. 30 jaar lang kon ze helemaal niet zingen, maar inmiddels is ze gelukkig helemaal terug. Nu 85 jaar oud, treedt ze samen met een gitarist op in haar woonkamer en zingt ze onvoorstelbare verhalen met de onopgesmukte stem die het geluid van volksmuziek veranderde. Er was weinig goeds in 2020, maar de Tiny Desk (Home) concert van Shirley Collins was zeker een hoogtepunt.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



AFAS Live

FRENNA EIND DIT JAAR LANGS TRIX EN AFAS LIVE MET...De Nederlandse zanger en rapper Frenna geeft twee grote concerten in België...

Rob Dekay

VIJF EXTRA CONCERTEN IN DECEMBER VOOR CLUBTOURNEE... Rob Dekay voegt wegens succes 5 extra concerten toe aan zijn uitverkochte...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.