Lockdown opnieuw verlengd; Geen concerten of festivals tot 20 april

Corona testing (foto van Unsplash)
Lockdown opnieuw verlengd; Geen concerten of festivals tot 20 april
Door RobZ op 23 maart 2021 - 22:13 Een nieuwe persconferentie, een nieuwe tegenvaller voor liefhebbers van concerten en festivals. Het aantal besmettingen met het corona-virus is dermate hoog dat het kabinet geen mogelijkheid ziet de huidige maatregelen te versoepelen. In ieder geval tot 20 april blijven alle horeca gesloten en kunnen er geen concerten, cabaretvoorstelligen, festivals of andersoortige culturele activiteiten plaatsvinden. Dit betekent een verlenging van de huidige maatregelen van 3 weken.

De enige versoepeling die het kabinet wel afkondigt, is dat de avondklok vanaf 31 maart om 22:00 uur ingaat en niet om 21:00 uur. Dit heeft grotendeels te maken met de zomertijd. Hierdoor blijft het 's avonds langer licht.

Sinds 4 november 2020 geldt er in Nederland een lockdown waarin de horeca volledig gesloten is en er geen culturele evenementen mogelijk zijn. In de zomer van dat jaar waren er wel kleinschalige indoor concerten met 30 personen toegestaan en buiten mochten zelfs 250 mensen samenkomen om van muziek te genieten. De enige uitzondering op deze regels hadden de Fieldlab evenementen. Dit waren twee concerten in de Ziggo Dome en twee festivals in Biddinghuizen. Hier waren we zelf ook aanwezig om verslag van te doen. Zie hier ons verslag van het concert van Andre Hazes in de Ziggo Dome en hier het Back to Live festival in Biddinghuizen.

Tot 20 april zullen we het als liefhebber van livemuziek moeten doen met streams. Op Podiuminfo zetten we zo veel mogelijk streams in een overzichtelijke agenda.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Corona virus

TASKFORCE WIL CULTUURSECTOR IN APRIL AL KLEINSCHALIG...Een opvallend bericht dat ongetwijfeld een reactie is op de corona...

5 Seconds of Summer

5 SECONDS OF SUMMER STELT TOUR EEN JAAR UIT EN GEEFT... 5 Seconds of Summer laat via hun social media weten dat hun Europese / UK 'No...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.