Demissionair kabinet geeft duidelijkheid over garantiefonds voor festivals en concerten

Corona check Ziggo Dome Fieldlabs
Demissionair kabinet geeft duidelijkheid over garantiefonds voor festivals en concerten
Door RobZ op 19 maart 2021 - 12:50 Diverse media berichten dat er duidelijkheid is over het aangekondigde garantiefonds voor organisatoren van concerten, sportwedstrijden, congressen en festivals. Ze krijgen groen licht van het demissionair kabinet om vanaf 1 juli 2021 evenementen te organiseren. Als er dan toch coronamaatregelen gelden waardoor het evenement niet door kan gaan, dan keert de overheid een soort annuleringssubsidie uit.

De organisaties krijgen 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift. De rest van het bedrag wordt uitgekeerd als lening. Voor de regeling is in totaal 385 miljoen euro gereserveerd. Alle concerten en evenementen tussen 1 juli en 31 december kunnen een beroep doen op het garantiefonds. Evenementen die vorig of dit jaar al in gang waren gezet, vallen onder deze regeling als zij verplaatst worden naar een datum na 1 juli. Het is de verwachting dat iedereen van 18 jaar of ouder tegen die tijd ten minste een vaccinatie hebben ontvangen.

Demissionair minister Van Engelshoven van Cultuur: "In mijn gesprekken met vertegenwoordigers van de festivalbranche kwam vooral naar voren dat ze perspectief nodig hebben om te kunnen starten met organiseren. Deze regeling biedt ze die zekerheid."


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Whispering Sons

FLINKE BENELUX NAJAARS-CLUBTOURNEE VOOR WHISPERING SONSOp 18 juni komt het nieuwe album 'Several Others' van Whispering Sons uit....

girl in red

GIRL IN RED MEI VOLGEND JAAR NAAR TIVOLIVREDENBURG... Zelf schrijft Marie Ulven haar artiestennaam girl in red zonder...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.