Petitie gestart om poppodium Corneel in Lelystad te behouden

Corneel
Petitie gestart om poppodium Corneel in Lelystad te behouden
Door KaylynB op 11 januari 2021 - 11:19 Een petitie is gestart om poppodium Corneel te behouden. De petitie volgt na een rapport van adviesbureau Berenschot uit december waarin wordt aangegeven dat Corneel in de huidige vorm niet kan voortbestaan.

Corneel is het poppodium van Lelystad. Met een capaciteit van 400 bezoekers is het de grootste poppodium van de provincie Flevoland. Adviesbureau Berenschot heeft samen met Theater Agora, FlevoMeer Bibliotheek en Stichting de Kubus onderzocht hoe er efficiënter en goedkoper samengewerkt kan worden tussen de verschillende culturele instellingen in Lelystad. Dat onderzoeksrapport is in december aan de gemeente aangeboden.

Naast het in december verschenen rapport, past het poppodium niet langer binnen de huidige visie van Stichting de Kubus en wil het in de toekomst meer richten op de kerntaken kunst- en cultuureducatie. Als reactie op het rapport is er afgelopen week een petitie gestart om poppodium Corneel voor de stad te behouden.

De initiatiefnemers zijn niet alleen vrijwilligers van het podium, maar ook vaste bezoekers, muzikanten en andere muziekliefhebbers uit Lelystad. Inmiddels is de petitie al meer dan 3.300 keer ondertekend. Ook het poppodium zelf zal acties gaan ondernemen om het poppodium voort te laten bestaan. Zo laat het op de website weten: “We zijn enorm dankbaar voor al deze liefde en gaan samen met jullie strijden voor behoud van Corneel! Heel binnenkort komt er meer nieuws over onze acties.”Shame news

SHAME KOMEND NAJAAR WEER TE ZIEN IN PARADISOOp 23 oktober zal Shame te zien zijn in de main hall van Paradiso in...

Lowlands sfeer

SUCCESVOL PROEFEVENEMENT IN BARCELONA; GEEN NIEUWE... In oktober werd bekend dat Barcelona een experiment ging doen met het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.