NPO opent tijdelijk ‘vierde zender’ vol cultuur

NPO news_groot
NPO opent tijdelijk ‘vierde zender’ vol cultuur
Door JenitaPostma op 01 december 2020 - 11:46 De NPO heeft er vanaf vandaag tijdelijk een ‘vierde zender’ bij. Deze zender wordt in het leven geroepen om plek te maken voor extra aandacht voor kunst en cultuur. De nieuwe zender gaat NPO Cultuur heten en wordt de komende maanden vrij beschikbaar gesteld via bijna alle tv-aanbieders.

NPO Cultuur wordt in het leven geroepen nadat de NPO van de overheid de opdracht kreeg om meer aandacht te besteden aan kunst en cultuur. Dit omdat deze sector het vanwege de corona-maatregelen heel moeilijk heeft.

NPO Cultuur brengt elke dag rond 19:15 een cabaretvoorstelling. Op het programma staan onder andere de voorstellingen van Patrick Nederkoorn, Thijs Kemperink en Anne Neuteboom. In het daaropvolgende nieuwe programma Theater 2020 zijn voorstellingen te zien van onder meer Rikkert van Huisstede: Boys won't be Boys, Mathieu Charles en het duo Simon Heijmans en Eva Laurensen. De avond op NPO Cultuur wordt afgesloten met breed muzikaal aanbod, met concerten van bijvoorbeeld Wende Snijders, The Beethoven Project en Studio 2020-sessies met Yori, Alex Roeka en de Kift en vele anderen. De zender biedt ook dagelijks afleveringen van het programma Volle Zalen (Avrotros), met onder meer portretten van Simone Kleinsma, Arjan Ederveen en Claudia de Breij. 

Zap naar deze kanaalnummers voor NPO Cultuur (een selectie)
Ziggo: 222
KPN: 88
Tmobile: 381
Kabelnoord: 53
Youfone: 31
Caiway: 44


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefEefje de Visser news

EEFJE DE VISSER IN DECEMBER VIER KEER TE ZIEN VOOR... Eefje de visser wordt twee dagen ‘artist in residence’ in Patronaat,...

Stippenlift

STIPPENLIFT SPLITST KERSTCONCERT IN PARADISO OP IN... Stippenlift geeft op op 20 december zes concerten in Paradiso. Vanwege de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.