Mojo en ID&T mogen pilot events organiseren in Ziggo Dome en Evenemententerrein Biddinghuizen

Down the Rabbit Hole sfeer
Mojo en ID&T mogen pilot events organiseren in Ziggo Dome en Evenemententerrein...
Door RobZ op 13 november 2020 - 15:49 Het kabinet gaat onder voorwaarden akkoord de doorontwikkeling en organisatie van pilot events onder de noemer Back to Live. Dit zijn door Fieldlab Evenementen ontwikkelde events, die gericht zijn op het vergaren van kennis en data rondom evenementen in tijden van Corona. Tijdens deze events wordt onderzoek gedaan om toe te werken naar veilige en verantwoorde evenementen met een veel hogere bezoekerscapaciteit dan met de huidige anti-coronaregels.

Belangrijke voorwaarde voor het doorgaan van deze pilots, is dat het aantal besmettingen in Nederland verder afneemt en dat het risiconiveau daalt naar waakzaam dan wel zorgelijk.

Fieldlab Evenementen is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het EventPlatform, de Alliantie van Evenementenbouwers en de Overheid. Het heeft als hoofddoel de evenementenbranche terug naar het oude normaal te brengen.

Marcel Elbertse, voorzitter van de Stuurgroep Fieldlab Evenementen, kan begrip opbrengen voor het standpunt van het kabinet: “Natuurlijk hadden wij het liefst morgen gestart met deze pilot events, maar we zien ook wat er aan de hand is. Wij hebben echter plannen waarbij we louter werken met negatief geteste personen, waarvan we ook vragen of zij na het event tenminste twee weken geen contact te hebben met kwetsbare groepen. Gelukkig heeft het kabinet waardering voor die opzet en aanpak en hebben ze aangegeven dat er groen licht komt, zodra de situatie verbeterd is.”

Het is de bedoeling dat de Ziggo Dome twee keer gebruikt wordt voor een concert (georganiseerd door Mojo en ID&T) en dat er eenmaal een festival wordt georganiseerd op het Lowlands/Defqon evenemententerrein in Biddinghuizen. Ook wordt er een test gedaan in het Beatrix Theater en moet er in de Goffert in Nijmegen een voetbalwedstrijd met publiek gaan plaatsvinden. Er zijn nog geen concrete datums bekend. Hiervoor moet dus eerst de corona-situatie in Nederland verbeteren.

Het is de bedoeling dat bezoekers van de evenementen zich bereid (door aanschaf kaart of bezoek aan het evenement) verklaren om aan een aantal voorwaarden te voldoen. Hierbij valt te denken aan het overleggen van een negatieve Corona-test, invullen van een gezondheidsverklaring binnen 24 uur voor het evenement, het op verzoek meewerken aan een temperatuurmeting of sneltest bij de entree van het event en het mijden van contact met kwetsbare groepen in de twee weken na het pilot event. Hier is meer informatie te vinden over de Back2Live events.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrieftickets

TICKETMASTER NUANCEERT PLANNEN OM NEGATIEVE...Gisteren berichtten wij over het plan van Ticketmaster om een vaccinatie of...

Salvador Sobral

VERPLAATSTE TOURNEE SALVADOR SOBRAL BEKEND GEMAAKT... In maart zou jazzzanger Salvador Sobral , die groot succes kreeg door als...

REACTIES

geen avatar
ma 16 nov 2020 23:26

eatsleeprave.. Dan zouden ze eerst eens moeten zeggen, hoeveel positieve testen waakzaam zijn. Een festival in Januari. Had dit in de zomer gedaan, maar de evenementen industrie was veel te laks en had helemaal geen goede lobby! Ik zei destijds al, dat iedereen gewoon zat te kijken en maar politiekcorrect tellen, van hoe lang houden wij het nog uit? Daarmee kill je een industrie. Hopende dat concurrent spelers wel failliet raken. Voetbal zou in Januari weer met volle stadions zijn. Ze houden mensen een worst voor, over 3, 4 jaar hebben wij het er nog over. Met positieve testen zonder symptonen. Kan je lekker 4 weken voor Jan joker jezelf thuis opsluiten met 36 graden.
Er zijn nog geen concrete datums bekend. Hiervoor moet dus eerst de corona-situatie in Nederland verbeteren. Sint Juttemus dus. Man ze houden iedereen een worst voor, en voeren enkel hun eigen agenda uit, zei Gommers ook al. Het heeft helemaal niets met gezondheid meer te maken maar met politieke spelletjes.Ook al gaan er 1000 per dag af, en kom je op 0. Dan roepen ze, ja het is snel op de loer, en kan zoweer terug komen! Je mag niet uitreizen, maar anderen kunnen hier wel naar toe rijden en vliegen zonder testen. Maar wil je uit, dan moet je je testen en een spuitje. Betaal dan nog eerder voor streams. Laat mij helemaal niets opdringen om nog eens uit te mogen zeg. Iets met eigen verantwoordelijkheid.

Afgelopen zomer ook bijna overal geweest, zonder testen en spuitjes. En geen besmettingen.

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.