Veiligheidsregio Brabant-Noord geeft toch ontheffingen op dertig personen regel (o.a. aan Mainstage)

Corona virus
Veiligheidsregio Brabant-Noord geeft toch ontheffingen op dertig personen regel (o.a....
Door RobZ op 06 oktober 2020 - 17:11 In ons overzicht van de regionale verschillen van de implementatie van de 30 personen regel door de veiligheidsregio's, werd duidelijk dat de regio Noord Brabant Noord samen met Zaanstreek - Waterland de strengste lijn volgde door culturele instellingen geheel geen ontheffingen te geven. Dit in tegenstelling tot naburige veiligheidsregio's die een stuk toeschietelijker waren.

Vandaag wordt bekend dat Brabant-Noord toch ontheffingen gaat geven. In een verklaring van de voorzitten van de veiligheidsregio Jack Mikkers is te lezen dat er toch een beperkte hoeveelheid ontheffingen gegeven gaat worden aan theaters, culturele centra en poppodia. Deze ontheffingen gelden tot maximaal 250 bezoekers. Er worden behalve Mainstage Den Bosch geen namen van podia en theaters genoemd.

Jack Mikkers: “Om de pandemie te bestrijden is eenheid van beleid (tussen alle veiligheidsregio’s) cruciaal voor het maatschappelijk draagvlak. Mensen snappen niet dat wat hier niet kan, een paar kilometer verderop wel kan. Daarom verleen ik vanaf nu ontheffingen op de manier die landelijk, in de afgelopen week, de norm is geworden. We hebben voor alle maatregelen behoefte aan landelijke heldere criteria en ik vertrouw erop dat die snel komen. Ik reken er op dat de theaters en poppodia er voor zorgen dat het bezoek veilig verloopt. Daar heb ik ook vertrouwen in gezien de professionaliteit die deze sector de afgelopen tijd heeft laten zien. ”


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Róisín Murphey

RÓISÍN MURPHY MET NIEUWE TOURNEE OOK LANGS ANCIENNE...Eerder schreven we al dat Róisín Murphy naar TivoliVredenburg komt met...

jon hopkins

NIEUWE DATUMS VOOR JON HOPKINS POLARITY TOURNEE IN 2021 Ook Jon Hopkins ontkomt er niet aan zijn 'Polarity' tournee te verplaatsen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.