Barcelona gaat snelle coronatest uitproberen op 1000 bezoekers in concertzaal Apolo

publiek concert
Barcelona gaat snelle coronatest uitproberen op 1000 bezoekers in concertzaal Apolo
Door JenitaPostma op 06 oktober 2020 - 12:29 Is dit de toekomst van concerten zo lang corona de wereld nog niet uit is? DJMag bericht over de concertzaal Apolo in Barcelona waar later deze maand als experiment een concert gehouden wordt voor 1000 personen. Iedereen wordt bij binnenkomst met een sneltest getest op corona. Bij een negatieve test mag je naar binnen en hoef je niet aan social distancing te doen. Ook mag je gewoon alcohol drinken. Wel zullen mondkapjes en handontsmetting verplicht worden.

Het concert werd gisteren, 4 oktober aangekondigd door Lluís Torrents, de voorzitter van de Association of Concert Halls of Catalonia en een dokter uit het Can Ruti ziekenhuis in Barcelona. Deelnemers aan het experiment krijgen eerst een snelle corona-test bij het Can Ruti ziekenhuis en kunnen vervolgens bij een negatieve test de concertzaal binnen.

Als de test succesvol is, dan zou dit een doorbraak kunnen betekenen voor concert- en festivalorganisatoren in heel de wereld. Spanje is een van de zwaarst getroffen landen in Europa. Momenteel gelden er maatregelen die clubs en concertpodia dichthouden.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefJoe Buck

CONCERT JOE BUCK 'WHITE ROSES TOUR 2020' IN PARADISO...Nederlandse singer-songwriter Joe Buck heeft een nieuwe album uit en geeft...

Anneke van Giersbergen VUUR

ANNEKE VAN GIERSBERGEN GEEFT TWEE KERSTCONCERTEN IN... Zangeres Anneke van Giersbergen werd bekend als frontvrouw van The...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.