Paradiso en Melkweg voeren mondkapjesplicht in

Mondkapje [https://pixabay.com/nl/photos/masker-chirurgisch-masker-virus-4898571/]
Paradiso en Melkweg voeren mondkapjesplicht in
Door RobZ op 30 september 2020 - 10:17 Gisteren berichten we al over het nieuws dat momenteel concerten in Amsterdam plaats mogen vinden met maximaal 30 personen publiek. Dit tot dat de veiligheidsregio een beslissing neemt over of er voor concerten en theatervoorstellingen een uitzondering gemaakt wordt op de door de overheid gestelde maatregelen om de verspreiding van het corona-virus te voorkomen.

Vandaag wordt duidelijk dat de poppodia Melkweg en Paradiso een mondkapjesplicht invoeren. Dit ongetwijfeld met het doel om meer dan 30 personen publiek te mogen ontvangen.

Melkweg schrijft:
Op advies van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is met ingang van dinsdagavond 29 september om 18:00 uur het dragen van een mondkapje tijdens een bezoek aan de Melkweg verplicht. We verzoeken je om je mondkapje bij binnenkomst op te zetten en tijdens alle loopbewegingen op te houden. Zodra je plaats neemt op je stoel mag je het mondkapje afzetten.

En Paradiso heeft dit sinds vandaag op de site staan:
Het is overal in Paradiso verplicht om een mondkapje te dragen. Alleen als je op je stoel zit mag je deze afdoen. Ga je naar de bar of het toilet? Dan zet je deze weer op totdat je weer op je plek zit. We verzoeken je om je eigen mondkapje mee te nemen.

In de persconferentie die op maandag 28 september door premier Rutte en minister de Jong werd gegeven, werd geadviseerd om op drukke plekken een mondkapje te dragen. Winkeliers hebben de mogelijkheid gekregen om mensen zonder mondkapje te weigeren. Melkweg en Paradiso kiezen dus voor deze lijn.

Het is nog onbekend of andere poppodia of theaters dit voorbeeld volgen. In andere landen zoals Frankrijk geldt al een mondkapjesplicht als je een concert wilt bezoeken.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Roisin Murphy1

RÓISÍN MURPHY GEEFT OP 23 SEPTEMBER 2021 EEN CONCERT...Róisín Murphy komt op 2 oktober 2020 met haar nieuwe album ‘Róisín Machine’...

Corona virus

VANAVOND MAAR MAXIMAAL 30 PERSONEN PUBLIEK BIJ... Gisteren kondigde de Nederlandse regering een aantal nieuwe maatregelen af om...

REACTIES

geen avatar
wo 30 sep 2020 12:18

eatsleeprave.. Gaat niets helpen! Ben werkzaam in de zorg, mensen zitten met hun vieze tengels aan hun mond/kapje. En is maximaal 45 minuten werkzaam een officiële. En dan nog gaat het nog wel door? Mag tot 22 uur max. En veel meer dan 30 mensen. [edit moderator]

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.