Caprera Bloemendaal dreigt minder concerten te mogen organiseren vanwege klachten van omwonenden

Openluchttheater Caprera Bløf
Caprera Bloemendaal dreigt minder concerten te mogen organiseren vanwege klachten van...
Door KaylynB op 08 september 2020 - 17:19 Diverse Haarlemse media berichten over het nieuws dat Openluchttheater Caprera in Bloemendaal mogelijk door de gemeente gedwongen wordt om zich strenger aan de geluidsnormen te houden.

Op dit moment heeft Caprera officieel toestemming voor vijf versterkte concerten. Dit is niet voldoende om Caprera financieel draaiende te houden. Zeker niet in deze tijden van corona waardoor er in plaats van 1300 mensen, slechts 260 mensen bij een voorstelling kunnen zijn. Tot nu toe gedoogde de gemeente dat Caprera veel meer dan deze vijf versterkte concerten organiseerde. Alleen al deze septembermaand heeft Caprera met Racoon, Edwin Evers Band, Nielson, Nick & Simon, Miss Montreal en Son Mieux meer dan vijf concerten op het programma staan.

Omwonenden uit de gemeente Bloemendaal dringen er nu op aan dat de gemeente het maximale aantal versterkte concerten gaat handhaven en dat concerten op zondag uit den boze worden. Op 17 september neemt de gemeenteraad van Bloemendaal een besluit over een voorstel van Wethouder Nico Heijink om Caprera maximaal 12 versterkte concerten toe te staan (en dit dus te gaan handhaven).

Dit zou dus betekenen dat Openluchttheater Caprera Bloemendaal veel minder versterkte concerten kan gaan organiseren. Dit zal ongetwijfeld leiden tot moeilijkheden voor het openluchttheater in deze tijden waardoor het door de corona-crisis al lastig is rendabel te zijn. Mogelijk kan Caprera wel nog terugvallen op onversterkte voorstellingen. Maar het is de vraag of hier net zo veel publiek mee getrokken wordt als nu. De voorgestelde maatregelen zijn een bittere pil, want uit onderzoek door Caprera zelf blijkt dat meer dan 70% van de omwonenden Caprera een warm hart toedraagt.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



AFAS Live

THE ANALOGUES SPEELT 'REVOLVER' VIJFMAAL IN AFAS LIVEThe Analogues, touren al jaren met live vertolkingen van Beatles studio...

Classsh

PHION ORKEST MET ROB DEKAY IN HET KADER VAN 'CLASSH'... CLASSH is een concept van het Phion Orkest waaarmee klassieke muziek volgens...

REACTIES

geen avatar
wo 09 sep 2020 12:11

eatsleeprave.. Oud verhaal, wat een trieste lui die klagers! Hebben ze in de quarantaine tijd nog niet genoeg rust gehad? Meeste is cabaret en kindershows, zonder PA! Waar maken ze zich druk om, je hoort het geen eens man! Zeiken om het zeiken, juist in deze tijden moeten podia omzetten maken die maand dat ze open mogen!

 -3

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.