Kortrijk wil eind dit jaar een coronaproof evenementenplein hebben

Festivalbandjes sfeer PP2016
Kortrijk wil eind dit jaar een coronaproof evenementenplein hebben
Door RobZ op 18 augustus 2020 - 17:59 Dagblad Het Laatste Nieuws meldt dat er in de Belgische stad Kortrijk vergevorderde plannen zijn voor een coronaproof evenementenplein. Kortrijk heeft zich laten inspireren door een concert in Newcastle (Engeland), waar maar liefst 2.500 personen bij aanwezig konden zijn. Een groot terrein was hierbij gevuld met boxen waar elk 5 personen uit dezelfde familie op konden zitten. Een koelkast met drankjes was bij de hand.

Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) legt uit dat Kortrijk cultuurspelers perspectief wil bieden. Volgens hem zou de coronacrisis nog tot de zomer van 2021 kunnen duren. Kortrijk wil dit evenementenplein realiseren op een nog nader te bepalen centrale locatie. Hiervoor moet het wel de ruimte krijven van de federale overheid. Deze heeft nu nog een maximum ingesteld van 200 personen per concert.

Op het nog te realiseren evenementenplein moet ruimte komen voor muziek, theater, poezie en zelfs festivals. Kortrijk doet meer om de culturele sector te steunen. Het is bezig met een noodfonds waaruit locale culturele instellingen steun kunnen krijgen.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Paradiso logo nieuw

EXTRA CONCERT IN PARADISO VOOR IJSLANDSE EUROVISIE... Daði Freyr is de IJslandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, die...

Melkweg nieuwe logo

SPICE GIRL MELANIE C IN 2021 VOOR CONCERT NAAR... Melanie C komt naar Nederland! De Britse Melanie Chisholm beter bekend als...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.