Hiep hiep hoera! Melkweg bestaat 50 jaar en viert dat met 24 uur durende verjaardagsmarathon-livestream

50 jaar Melkweg
Hiep hiep hoera! Melkweg bestaat 50 jaar en viert dat met 24 uur durende...
Door RobZ op 17 juli 2020 - 16:06 Hiep hiep hoera! De Melkweg bestaat vandaag precies 50 jaar en viert dat vanaf 19:30 met een 24 uur durende verjaardagsmarathon. Deze te volgen via deze Youtube stream. Er zijn optredens van Wies, Yin Yin, Queen's Pleasure, Brutuzz & Gomes, Joost van Bellen, Dave Clarke, Ooostblok, Eva van Manen, La Loye, Ella John, Illnoledge, Banji, Cut_, Fata Boom en DJ L-Dopa. Verder zijn er talks, is er aandacht voor dans en nog veel meer.

Op 17 juli 1970 opende de Melkweg haar deuren. De ruimte in de oude melkfabriek aan de Lijnbaansgracht werd toen in gebruik genomen als alternatief podium annex ontmoetingscentrum. De eerste zomer verliep meteen bijzonder tumultueus én succesvol en dus ging het hele feest een jaar later op herhaling, waarna de Melkweg vanaf oudejaarsavond 1972 definitief vaste grond onder de voeten kreeg. De rest is geschiedenis.

De timetable van de 50 jaar Melkweg viering die vanavond om 19:30 begint ziet er zo uit:


Ter ere van het 50-jarig bestaan wordt er ook nieuwe Melkweg merchandise gelanceerd. Hiervoor dook het podium in haar eigen geschiedenis.

De Festivalinfo redactie feliciteert de Melkweg en al haar medewerkers natuurlijk van harte met dit bijzondere jubileum! Dat er nog maar vele jaren concerten en festivals in de Melkweg mogen volgen!


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefO'G3NE

RESTAURANT AUBERGE DU BONHEUR IN TILBURG KOMT MET...Restaurant Auberge du Bonheur in Tilburg had eerder deze maand al de Sunday...

Caprera news

PROGRAMMA OPENLUCHTTHEATER CAPRERA VERDER AANGEVULD... Eerder werd al bekend dat Openluchttheater Caprera een zomerprogramma kreeg....

REACTIES

Avatar skabuoy
vr 17 jul 2020 23:34

skabuoy Gefeliciteerd, Melkweg! Mijn eerste Melkweg (die ik me kan herinneren) is ondertussen ook alweer ruim 33 jaar geleden.

 0
Avatar metalupyourass
za 18 jul 2020 02:25

metalupyourass Onze Skabuoy heeft zo te zien ook al een respectabele leeftijd bereikt.

Mooi.

 0
Avatar Yeahroen
za 18 jul 2020 13:07

Yeahroen Zo veel leuks gezien in de Melkweg! Veel concerten, maar ook vette jungle avonden toen ik nog onuitputtelijk kon dansen. De livestream was gisteravond ook fijn (voor een livestream dan, want eigenlijk is het om te janken dat er geen feestje in de Melkweg zelf is). Als het ergens terug te zien is, check dan de throwback met John van Luyn (en zijn collectie punkshirts).

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.