België staat vanaf 1 juli zitconcerten tot 200 man toe

Pukkelpop sfeer
België staat vanaf 1 juli zitconcerten tot 200 man toe
Door RobZ op 04 juni 2020 - 12:19 Opnieuw een voor de cultuursector fijne versoepeling van de regels om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De Belgische overheid maakte gisterenavond bekend dat vanaf 1 juli zittende voorstellingen in de bioscoop, theater en concertzaal voor tot 200 man publiek weer toegestaan zijn. Dat is bekendgemaakt op de persconferentie van de Nationale Veiligheidraad.

Er gelden wel nog altijd strikte voorwaarden. Het publiek moet veilige afstand van elkaar kunnen houden. Het publiek wordt door de overheid aangeraden om een mondmasker te dragen. Verder moet de organisator ervoor zorgen dat de binnenkomst en het vetrek mogelijk is zonder onbedoelde samenscholingen. Ook het perosoneel moet voldoende beschermd zijn.

De maatregelen die festivals, discoteken, feestzalen en kermissen verbieden, blijven ten minste gehandhaafd tot en met 31 augustus.

Premier Sophie Wilmès verklaart dat :"De experten en de politiek zijn de cultuursector niet vergeten. Maar door de aard van de activiteiten, zijn er inherente problemen die de opstart delicater maken."

Zowel de federale regering als de regionale regeringen beloven extra steunmaatregelen voor de culturele sector. De Vlaamse regering zegde gisteren 65 miljoen euro toe aan de cultuursector.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



TivoliVredenburg news

DEWOLFF OP 10 JULI TWEEMAAL IN TIVOLIVREDENBURGNa de deur in juni op een kier te zetten voor concerten voor 30 man publiek...

Groene Engel

GROENE ENGEL KOMT MET 1,5 METER CONCERTEN MET O.A.... Poppodium Groene Engel in Oss grijpt de mogelijkheid om kleinschalige...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.