Theater De Krakeling verhuist naar De Westergas

Westergastheater / de Krakeling
Theater De Krakeling verhuist naar De Westergas
Door RobZ op 03 juni 2020 - 15:54 Na 42 jaar neemt Theater De Krakeling afscheid van hun huidige gebouw aan de Nieuwe Passeerdersstraat in het centrum van Amsterdam. Op het terrein van De Westergas (Amsterdam Westerpark) betrekt De Krakeling het theater aldaar. Het gebouw werd op 17 mei 2019 heropend als 'Westergastheater'. Het was de bedoeling daar concerten, clubavonden en podiumkunst te organiseren, maar dat is nooit echt goed van de grond gekomen.

Nu begint Theater de Krakeling daar aan een nieuw hoofdstuk. Reden voor de verhuizig is het feit dat het huidige pand verbouwd moet worden. Hiervoor is op z'n minst 1 theaterseizoen nodig is. Verder voldoet het pand niet meer aan de eisen van deze tijd. Samen met de gemeente Amsterdam is de plek gevonden op de Westergas. Het verhuisproces wordt vanwege de coronacrisis versneld. Al vanaf 1 juli is Theater de Krakeling gehuisvest op de Westergas.

Lisca Stutterheim van De Westergas, is blij met de komst van de Krakeling: “Het is voor ons echt een droom om De Krakeling, een icoon in het Nederlandse jeugdtheater, huisvesting te kunnen bieden op ons terrein. Het is een verrijking voor de Westergas, vandaar dat wij de komst van De Krakeling financieel mede mogelijk hebben gemaakt. Wij bieden een bruisende plek aan alle Amsterdamse kinderen, jongeren, hun ouders en grootouders. ”

Theater De Krakeling bereikt met 400 voorstellingen per jaar, meer dan 45.000 bezoekers. Het Theater wil de plek zijn waar kinderen en jongeren kunnen genieten van de beste jeugdtheatervoorstellingen. De Krakeling neemt in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 juni afscheid van het oude pand met de voorstelling RAAR 1.5 van Filiaal Theatermakers.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Ruben Annink

TOUR RUBEN ANNINK UITGESTELD TOT MAART 2021De Nederlandse singer-songwriter Ruben Annink , bekend geworden dankzij het...

Suzan & Freek

SUZAN & FREEK GEVEN LIVESTREAM-CONCERT VANUIT HEDON Suzan & Freek geven een livestream-concert vanuit poppodium Hedon in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.