Muziekwereld vandaag op zwart als steun voor Black Lives Matter-beweging

#TheShowMustBePaused
Muziekwereld vandaag op zwart als steun voor Black Lives Matter-beweging
Door RobZ op 02 juni 2020 - 13:32 Een groot aantal artiesten, labels, festivals en podia gaan vandaag op zwart om hun steun te betuigen aan de Black Lives Matter-beweging. In plaats van op hun dagelijkse werk focussen ze zich vandaag op hoe zij de zwarte gemeenschap kunnen steunen.

De actie en de bijbehorende protesten zijn een reactie op de dood van George Floyd in Amerika. Hij kwam door buitensporig politie-geweld om het leven. Dit leidde tot wereldwijde protesten tegen racisme en politie-geweld. Zo vond er op de Dam in Amsterdam gisteren een grote protestactie plaats.

Met de hashtags #TheShowMustBePaused en #BlackOutTuesday steunen talloze artiesten, festivals, poppodia en platenmaatschappijen op social media de actie. Festivals als Pinkpop, North Sea Jazz, Welcome to the Village, Into the Great Wide Open, Best Kept Secret, Lokerse Feesten, Popronde, ESNS en Lowlands gebruiken hun social media om aandacht te vragen voor de actie. Ook poppodia Paradiso, Melkweg, Botanique, Baroeg en 013 gaan vandaag op zwart op social media. Voor de muzieksector belangrijke partijen als Q-Dance, Ticketmaster, Livenation België, Ziggo Dome, Top Notch en Universal Music geven ook aan de actie te steunen. Een aantal grote artiesten die de actie steunen zijn: Radiohead, Mumford & Sons, Martin Garrix en Armin van Buuren.



Paradiso heeft de opname en uitzending van de stream van wavepunk-band New Stranger verplaatst naar donderdag 4 juni. De stream van Yorick van Norden bij Nijend 24 is ook naar deze datum verplaatst.

Wij van Festivalinfo hebben veel sympathie voor deze actie in de muziekindustrie. In tegenstelling tot artiesten, festivals, platenmaatschappijen en poppodia zien we onszelf alleen niet als culturele poortwachters. Wij willen met de Festivalinfo sites zo veel mogelijk aandacht geven aan alle vormen van live muziek, van welke artiest of van welke kleur dan ook. Onze sites gaan vandaag dus niet op zwart. We zullen het wel ongetwijfeld rustiger hebben dan op een normale dinsdag. We gebruiken de vrijgekomen tijd om na te denken over wat we kunnen doen om racisme te voorkomen en te bestrijden. Bezoekers van onze sites die dit ook willen, kunnen deze site gebruiken als bron van inspiratie.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



bostheater

AMSTERDAMSE BOS THEATER VINDT PLEK IN 2021 VOOR O.A....Het Amsterdamse Bos Theater heeft voor een groot gedeelte van het programma...

S103

MAANDAG NAAR HET EERSTE CONCERT SINDS DE LOCKDOWN?... Sinds de overheid in maart besloot tot een verbod op evenementen vanwege het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.