Kim Gordon (ex-Sonic Youth) solo naar Paradiso en Ancienne Belgique

Kim Gordon news_groot
Kim Gordon (ex-Sonic Youth) solo naar Paradiso en Ancienne Belgique
Door Cartman91 op 26 februari 2020 - 14:44 De "Godmother of Grunge", zo wordt de Amerikaanse bassist, zangeres en mede-oprichter van Sonic Youth Kim Gordon vaak genoemd. Dit alles gebeurde in de jaren '80. Hiermee werd het pad voor grunge grootheden als Pearl Jam en Nirvana vrijgemaakt. In 2011 viel Sonic Youth uit elkaar, waarna Kim Gordon in andere projecten stapten zoals Harry Crews, Free Kitten en Body/Head.

Daarnaast hield ze er nog een carrière in de beeldende kunst op na. Eind 2019 bracht Kim ook nog haar debuut solo-album uit, getiteld No Home Record.

Kim komt in mei voor concerten naar Nederland en België toe. Op 24 mei is ze eerst te bewonderen in Ancienne Belgique, een dag later (25 mei) komt ze ook nog naar Paradiso (tickets).

Overigens had Sonic Youth een bijzondere band met de Amsterdamse poptempel. Zo trad de band er tussen 1986 en 2004 meerdere keren op, waaronder op het Tegentonen Festival en Holland Festival.

Tickets voor beide concerten gaan vanaf 28 februari om 11 uur in de voorverkoop. Een kaartje kost je 28 euro


Snelle3

SNELLE GEEFT OPTREDEN IN DE LOTTO ARENARapper Snelle geeft een optreden in de Lotto Arena in Antwerpen. Het optreden...

jeremy loops

JEREMY LOOPS OOK NAAR LIVE AT AMSTERDAMSE BOSTHEATER Op maandag 3 augustus komt Jeremy Loops voor een optreden naar het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.