Massive Attack werkt aan CO2-neutrale tour

Massive Attack
Massive Attack werkt aan CO2-neutrale tour
Door sjoertb op 05 december 2019 - 14:25 Massive Attack heeft een onderzoek in gang gezet naar de impact van hun tours op het milieu. De groep probeert al zoveel mogelijk met de trein te reizen en bomen te planten maar dat is niet genoeg. Onderzoekscentrum Tyndall Centre gaat voor de Britse band de CO2-uitstoot van een gemiddelde tour in kaart brengen.

De resultaten van het onderzoek zouden moeten helpen bij het vinden van klimaatneutrale manieren om een concerttour te doen. De uitkomst van het onderzoek zal gedeeld worden met muzikanten, festivalorganisatoren en eigenaars van concertzalen zodat de CO2-uitstoot van de muziekindustrie teruggedrongen zou kunnen worden. Zo is te lezen op DazedDigital.com.

Eerder kondigde de band Coldplay al aan om niet meer op tour te gaan als dat niet klimaatneutraal kan.

Aankomende zomer gaat Massive Attack nog op festivaltour. Gister werd de band bevestigd voor Best Kept Secret Festival.festivalinfonieuwlogo

DIT WEEKEND IN DE VOORVERKOOP: O.A. PEARL JAM, DUA...Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks...

Broederliefde

BROEDERLIEFDE PRESENTEERT NIEUW ALBUM BIJ MEDIAMARKT... Broederliefde zal het nieuwe album 'Broeders' op 12 december presenteren...

REACTIES

geen avatar
vr 06 dec 2019 00:14

eatsleeprave.. Ze zouden naar Nederland ook de boot kunnen nemen, de ferry i.p.v. 1 uurtje vliegen.

 -1
geen avatar
vr 06 dec 2019 01:01

olivierteerl.. eatsleepraverepeat schreef:
Ze zouden naar Nederland ook de boot kunnen nemen, de ferry i.p.v. 1 uurtje vliegen.


Dat doen ze dus :) of iig waarschijnlijk komen ze met dr trein. Waar had je begrepen dat ze vlogen?

 0
geen avatar
vr 06 dec 2019 05:38

eatsleeprave.. Ik voelde deze al aankomen...Maarrrr meeste bands, ook hen voor die klimaatvrees en dubbele moraal schaamte vlogen er luchtig op los. Ik stem rechts, maar vlieg nooit. Linkse lui vliegen zich suf, maar komen wel met maatregelen...dat is een dubbele moraal dus!

 -1
Avatar CmpngFlghtTLwlndsPrd
vr 06 dec 2019 10:16

CmpngFlghtTL.. Eatsleeprave. Je bent een ware toevoeging aan deze website, ik lees je reacties altijd met plezier.

 3
Avatar RobZ
vr 06 dec 2019 13:25

RobZ Lijkt me uitstekende zaak dat ze wetenschappelijk onderzoek doen naar de beste manier om zo weinig mogelijk CO2 uit te stoten. Ik denk dat elke tourende artiest het milieu/klimaat zo min mogelijk wil belasten, maar simpelweg niet weet hoe ze dit aangepakt moet worden.

 0
geen avatar
vr 06 dec 2019 13:53

olivierteerl.. eatsleepraverepeat schreef:
Ik voelde deze al aankomen...Maarrrr meeste bands, ook hen voor die klimaatvrees en dubbele moraal schaamte vlogen er luchtig op los. Ik stem rechts, maar vlieg nooit. Linkse lui vliegen zich suf, maar komen wel met maatregelen...dat is een dubbele moraal dus!


Heel goed dat je niet vliegt! Dan draag je in dat opzicht tenminste nog bij aan een betere wereld. Wel of niet vliegen en daardoor wel of niet bewust bezig zijn met het klimaat hoort echter geen discussie tussen rechts of links te zijn. Klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor onze planeet en alles wat leeft op de planeet zijn voor iedereen en daardoor zou de aanpak van klimaatverandering breed gedragen moeten worden door zowel links als rechts.

Tevens lijkt het me erg kort door de bocht om te zeggen dat 'alle links-stemmers vliegen'. Ik zie nergens bronvermelding of bewijs dat dat waar is. Daarnaast is wel of niet vliegen dus helemaal niet iets links of rechts, dus snap ik je argument ook niet.

Maar wat ROBZ zegt: Het is toch gewoon goed dat hier onderzoek naar gedaan gaat worden?

 1
geen avatar
za 07 dec 2019 00:56

eatsleeprave.. Kijk, begrijp mij goed, ik vind het niet meer normaal, dat je kijkt van hoe reizen wij, per trein, boot etc. Maar daar hoef je niet mee te scoren via die klimaat agenda. Dat zou je altijd al moeten doen, zonder dat je wenst te scoren puur voor de bühne.


Ik ben het ook met je eens, dit was al zo voor die rechts, links, (midden) hetze. Dat bedoelde ik dus al te zeggen, ik zal vast niet 100% klimaatneutraal zijn, ik leef, adem nog en ben een mens. als iedereen een klein beetje normaal doet (voor mij al lastig zat!) dan kom je echt een heel eind!

Sowieso moet iedere act/band dat op zich weten natuurlijk. Waarvan akte.
Ik denk eerder dat het slecht is vor het milieu dan het klimaat. Het vliegen, kerosine door de lucht verspreiden en dan wereldwijd en zoveel...Tja dat snapt toch ieder weldenkend mens? Mag ik hopen? Toch wenst een zelf groene partij noemende D'66 een forse uitbreiding van schiphol. Met hun eerlijke vliegtax. Ik vind dat een zeer bijzondere dubbele moraal hoor. Kan er zelfs niet om glimlachen.

Iedereen zou om de aarde moeten geven, dat begint bij het kappen van bomen...Iedere groen linkser die cocaine snuift, zou moeten beseffen dat dat heel veel bomen in de Amzone kost, net als soja vreten. Ook dat is een dubbele moraal. Bomen kappen in Nederland, ook al zo ergerlijk. Puur voor winst. Bosbsheer Nederland noemt zich men. Daar kan ik mij serieus kwaad om maken! Ik vind tevens dat ongeacht hoe je bent, wie je bent, wat je stemt of niet stemt, altijd met elkaar in gesprek moet blijven op een enigsinds fatsoenlijk niveau. Over jouw laatste zin, ik draag wel meer bij! Maar dan hoef je niet perse op groen links of de dieren voor te stemmen. Je gedrag is veel belangrijker dan je stemgedrag! Daar doe je dus niets mee, ik fiets 7 dagen, en uiteraard fietsen geen electro rommel! Slecht! Eet schoon en biologisch en uiteraard afval scheiden. Voor wat het allemaal waard is he! Maar verre om mij te bewijzen, maar omdat ik zo ben als mens. Zonder dubbele agenda. Straks gaat groen links festivals afschaffen, want dat kost stroom. Je kan ook overdrijven he. Ik zie al dat veel linkse partij-en geen vergunningen meer verschaffen en de sluitingstijden wilden vervroegen, toen pas werd ik wakker. We hebben het hier over pvda, SP en gl. Ik vind dit kul, mensen moeten kunnen uitgaan. Dat ligt al op z'n gat, als je geen vergunningen meer geeft, bloed alles dood. Dus ook je goede moraal en de gezelligheid. Ik woon in een knetter linkse stad, ken die types, nachtvluchtjes naar Thailand etc. Mensen die zichzelf willen ontdekken in India...Kan dat op Texel niet dan? Dan is er wel flink wat mis met je....wellicht eens naar een pschiater gaan dan? ;-) Alle is net teveel, wel heel erg veel, want geen auto, maar wel intercontinentaal wensen te vliegen altijd en liefst 3x per jaar want zuinig leven verder. Ik chargeerde wat met mijn humor en bevindingen, maar er zit wel een serieus moraal in. Bronnen; mijn buren, vrienden etc etc.

 -1
Avatar parabool
za 07 dec 2019 15:15

parabool kwam je met zo'n bronvermelding maar weg bij het schrijven van scripties..

 0
geen avatar
ma 09 dec 2019 12:25

eatsleeprave.. Ik zeg er ook bij, wat mijn bevindingen zijn. Meeste linksers hebben of geen auto of z'n heel vervuilende surf bus! Meeste vrienden kennissen stemmen op verschillende partij-en. Jij gaat mij niet vertellen, dat die linkse lui opeens niet meer vliegen. Zie de klimaatmars waar ze zelfs naar de wintersport heen vliegen, en 3/4x per jaar vlogen. Wel eerlijk iig. Maar zo zit die dubbele moraal wel. Autorijden is zo slecht nog niet, zo nu en dan.

 -1
Avatar deHertog
di 10 dec 2019 14:48

deHertog Ik vind Massive Attack ook best goed.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.