Sugar Factory vraag faillissement aan

Sugar Factory
Sugar Factory vraag faillissement aan
Door RobZ op 07 januari 2019 - 11:00 Het Amsterdamse poppodium Sugar Factory laat in een verklaring weten per direct haar deuren te sluiten. Het podium vraagt na 14 jaar organiseren van concerten en clubavonden een faillissement aan. De club geeft aan niet langer gemachtigd te zijn om de club te exploiteren. Dit faillissement treft meer dan vijftig personeelsleden en freelancers. De kaartverkoop van de optredens en clubavonden die nog in de agenda stonden, wordt per direct gestaakt. De kans is groot dat ook kaartkopers van toekomstige concerten/clubavonden gedupeerd worden.

Sugar Factory had als doel om livemuziek, theater en clubevenementen samen te brengen en kreeg in tegenstelling tot veel andere Amsterdamse podia geen subsidie. De eigenaren van Sugar Factory hebben de mogelijkheden tot een doorstart onderzocht, maar dit bleek door de openstaande schulden niet mogelijk.

In 2018 organiseerde Sugar Factory maar liefst 405 clubevenementen en 165 concerten, waar 157.283 bezoekers op af kwamen. In de agenda van Sugar Factory stonden nog onder andere Blood Red Shoes, Spidergawd, 3J'S, Hausmagger en The Vintage Caravan. Het is nu nog onduidelijk wat er met deze concerten gaat gebeuren.De DIjk

EXTRA SHOW VOOR DE DIJK IN BURGERWEESHUIS Goed nieuws voor fans van De Dijk ! Er komt op donderdag 11 juli een extra...

Van Dik Hout

VAN DIK HOUT VIERT 25-JARIG JUBILEUM MET VIERTAL... Het is in 2019 25 jaar geleden dat Nederpopband Van Dik Hout doorbrak. In...

REACTIES

geen avatar
ma 07 jan 2019 12:55

eatsleeprave.. Vind dit nu niet zo erg, mede door eigen wanbeleid. Zo mocht je op een ADE avond niet blijven na een concert, waar dat overal wel mag natuurlijk. Lekker voor de drank omzet ook. Kwam er al jaren, hun lijst klopte opeens niet, ik had meerdere bewijzen, maar moesten wegwezen of dokken...Prima, dan blijven wij toch lekker weg met velen....totaal incompetent toe naar klanten...Dan is dit wat je veroorzaakt, liep voorheen als een trein altijd!

 -1
Avatar E-Clect-Eddy
ma 07 jan 2019 13:39

E-Clect-Eddy Het oogde af en toe inderdaad minder professioneel en de kleine zaal aldaar is mijn minst favoriete zaal in Amsterdam. Nauwelijks groter dan de toiletruimte onder in de Paradiso, gewoon te klein. Knus was misschien het idee maar in de praktijk gewoon vol/druk/slecht zicht - verkeerde inschatting hoeveel man op die acts afkomen. Wel goed dat ze het zonder subsidie hebben kunnen doen. De paar Alternatieve / Gothic avonden, lang geleden, waren wel erg fijn, maar dat was volgens mij voor de verbouwing van de grote zaal. Misschien nog van voor Sugarfactory?

 2
geen avatar
ma 07 jan 2019 16:49

eatsleeprave.. Ervoor was het Amuse, dat was nog leuker en sfeervoller!

 -1
geen avatar
ma 07 jan 2019 20:00

Oneme Ik ging er eigenlijk bijna nooit naartoe en ik ga naar behoorlijk wat concerten, zeker ook tegenover bij de Melkweg. Maar ik kan me nog de band van het nummer Surfin' Bird, the Trashmen herinneren. Dat was wel een tof concertje.

 1
Avatar Haario
di 08 jan 2019 22:08

Haario "Dit faillissement treft meer dan vijftig personeelsleden en freelancers." 50???

 2
Avatar garfield38
wo 09 jan 2019 16:28

garfield38 Inderdaad. 50 personeelsleden en freelancers. Erg veel voor zo'n relatief klein podium. Misschien is dat de reden van het faillisement. In ieder geval erg triest voor deze 50 personen.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.