013 en P60 cancelen optreden Infernal War vanwege nazi-sympathieën

Marduk
013 en P60 cancelen optreden Infernal War vanwege nazi-sympathieën
Door RobZ op 25 mei 2018 - 15:44 De Poolse heavy metal band Infernal War is morgen en overmorgen niet te zien in 013 en P60. De band zou 26 en 27 mei samen met Marduk (foto) optreden in 013 te Tilburg en P60 te Amstelveen.

Infernal War staat ter discussie vanwege een ‘ziekmakende fascinatie’ voor de gruwelijkheden van de Nazi’s. In het verleden heette de band Infernal SS en ontkende het in een interview de holocaust.

Het Centraal Joods Overleg meldt succesvol gelobbyt te hebben tegen de komst van de band. Ze hebben 013 en P60 gewezen op het feit dat de band er wel erg extreme denkbeelden op na hield. Hierop besloten de poppodia het optreden af te zeggen.

Poppodium 013 communiceert het volgende: Wij werden gisteren geïnformeerd over enkele uitlatingen van de band Infernal War die op zaterdag 26 mei zou optreden in onze zaal. Wij zijn ons er terdege van bewust dat in de extreme muziekstromingen vaak provocerende meningen en beeltenissen zijn te horen en zien en wij willen dit ook niet uit de weg gaan. Maar in dit specifieke geval zitten er ook uitspraken bij waar wij als 013 niet achter kunnen staan. Gezien deze voor ons nieuwe informatie zien we ons genoodzaakt om het optreden van Infernal War te cancellen. De shows van Marduk, Ragnarok, Unlight en Azziard gaan wel gewoon door.
scooter

SCOOTER MET EXTRA SHOW NAAR AFAS LIVE Scooter staat op maandag 26 november met een tweede show in AFAS Live !...

Chvrchesnieuws

CHVRCHES NAAR TIVOLIVREDENBURG EN ANCIENNE BELGIQUE Met een nieuw album onder de arm zijn de Schotten van Chvrches helemaal...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.