Nieuwe directeur voor Waterfront & verbouwing klaar

Door Knoedel op 18 oktober 2007 - 12:52 Als je het doet, moet je het ook goed doen. Vandaar dat het Rotterdamse poppodium niet alleen meldt dat de verbouwing klaar is, maar ook dat er in de vorm van Jasper Damsteegt een nieuwe directeur is gevonden. Hij volgt interimdirecteur John Molenkamp op, die een grote rol gespeeld heeft in de geslaagde reorganisatie van WaterFront. Damsteegt komt uit de toneelsector waar hij nu werkt als afdelingshoofd van de Jeugdtheaterschool Stichting To Be in Dordrecht en heeft als projectmanager ook voor het Theater Instituut Nederland gewerkt. Jasper Damsteegt zal op 1 november aanstaande bij WaterFront beginnen.

Zowel de grote zaal als het café zijn in de afgelopen twee maanden verbouwd. Het café heeft een ware metamorphose ondergaan en is omgetoverd tot een concertzaal, waar 250 man terecht kunnen. De grote zaal, die voor de verbouwing een capaciteit van 450 had, biedt nu ruimte aan 650 man. De twee nieuwe zalen zullen op vrijdag 2 november feestelijk worden geopend met een muzikaal programma.

Na de aftrap door de jonge honden van Tenement Kids, zal het orgeltrashduo zZz verdergaan. Jiggy Dje is één van de meest kleurrijke en gerespecteerde rappers uit ons land en weet als geen ander massaal alle handen in de lucht te krijgen.
Deformer mixt de traditionele rauwe jungle sound met donkere drum ‘n’ bass.

3VOOR12Rotterdam gaat los in de andere zaal. Zij hebben het volgende lekkers op het menu gezet: Yop (singer/ songwriter), Rats on Rafts (grungy punk vol Mudhoney-gein), Ringer (Industriële noise), Eni-Less (de draaitafelkunstenaar van Rotterdam!), Saunawest (Roxy Music-stylee!), Crappy Dogs (Rotterdams/ Zeeuws straatblues gezelschap), At No Bikini Beach (instrumentale funknoise).

Naast al deze live optredens zijn van elk nachtprogramma dat in WaterFront wordt gegeven de “keyfigures” aanwezig. Waaronder de uit de UK afkomstige Bryan Fury, één van de meeste geboekte en meest gedraaide DJ’s uit de UK Hardcore scene. Daarnaast is hij producer en is hij niet alleen de organisator van Digital Assault, maar ook eigenaar van vele labels, waaronder PaceMaker, Provoke and White Donkey Records.

Naast Bryan Fury een indrukwekkend lijst met DJ’s, die tot in de late uurtjes alle voetjes van de vloer houden: Thrasher (PRSPCT), Perry (Strictly techno), Djuice Lesweet (Luidsprekers), Pamb vs Harsh (Classified), Nicon (Subway), Atiq (Who broke my beats/ Rave!!!) Dissolvement vs Strytox (StriKtly TeKno/ 010 Electronics), DJ Okkie (Supersnaar, Bonte Boel).withintemp_news.jpg14

WITHIN TEMPTATION TRY-OUT IN 013Het Eindhovense Beursgebouw is uitverkocht, maar voor degenen die te laat...

recensieplaatje2

RECENSIES: RADIOHEAD, BRUCE SPRINGSTEEN, PINK FLOYD,... Goed, de laatste 2 weken ging het gewoon hárd. Met flinke regelmaat kregen...

REACTIES

Avatar Mr_Escapade
vr 19 okt 2007 09:13

Mr_Escapade Bryan Fury, heel gaaf. Tenement Kids zijn ook altijd de moeite waard, en Jiggy Djé wil ik wel eens zien. Tijd om binnekort maar eens naar Rotterdam te gaan!

 0
Avatar pikhaak
vr 19 okt 2007 15:16

pikhaak waterfront wordt sowieso steeds beter en beter...na een tijd van elk jaar financiele crisis zijn ze nu eindelijk echt op zichzelf staand horeca onderneming... waar ik overigens heeeel blij mee ben want dat betekent dk af en toe eens dichtbij huis naar leuk concertje kan gaan:D

 0
Avatar Tabbueno
za 20 okt 2007 20:51

Tabbueno Goeie zaak, upgraden van dit soort tenten in MIJN regio.
m/

 0
Avatar metal
zo 21 okt 2007 18:05

metal mooi mooi dan kan ik comeback kid en parkway drive 11 november in een coole nieuwe zaal zien(H):P:P:P

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.