1 april: servicekosten in je bil!!

Door Knoedel op 02 april 2007 - 00:44 We wisten dat de hele discussie rondom servicekosten gevoelig ligt bij concert- en festivalliefhebbers, zoals die veel op Festivalinfo en Podiuminfo te vinden zijn. Maar dat onze 1 april grap over zeer sterk stijgende servicekosten zo veel los zou maken, dat hadden we echt niet verwacht.

De twee nieuwsberichten op Festivalinfo en Podiuminfo leverde maar liefst 105 reacties op (72 op Festivalinfo en 33 op Podiuminfo). En dat is een record! We vonden het opvallend te zien dat mensen op bizarre tijdsstippen, waarschijnlijk na het uitgaan, nog even langs de sites surfen en de moeite nemen om te reageren!

De eerlijkheid gebiedt te zeggen: we een beetje censuur gepleegd op de nieuwsreacties. We wilden de grap graag een goede kans geven. Eervolle vermelding gaat naar gebruiker: erwindeperwin. Hij/zij riep als eerste dat het om een 1 april grap ging (en had natuurlijk helemaal gelijk).

Het wordt natuurlijk helemaal grappig als andere media je grap overnemen. Muziekagenda.nl greep ons bericht aan om hun eigen ticketdienst extra onder de aandacht te brengen. Zie dit screenshot. Wel jammer dat ze duidelijk citeren uit ons nieuwsbericht, maar niet vertellen waar het citaat vandaan komt. Maar, no hard feelings! Festivalinfo / Podiuminfo is van mening dat de concert- en festivalbezoeker het best gediend is met een aantal sterke ticketpartijen (en niet een enkele partij die bijna de hele markt in handen heeft).

Dus om alles weer helemaal recht te zetten: Er komt voor zover bij ons bekend geen sterke stijging van de servicekosten wegens het leveren van extra service. De geciteerde persoon: Bart van der Blakel bestaat niet (het kostte nog best moeite een naam te vinden die op Google geen directe hits opleverde). En het bedrijf Ticketservice is ons ook niet bekend. Het bedrijf dat je kaartjes bij het postkantoor regelt heet Ticket Service Nederland B.V. (met spatie en tweede hoofdletter, dus).

Wij zijn ook de lulligste niet: als je je heel erg beetgenomen voelt, troost je met het volgende: Podiuminfo komt vanaf vandaag (het is inmiddels 2 april) met een sterk verbeterde service (lees concertagenda :-) ).

Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om selecties te maken in onze concertagenda op provincie en genre (de selecties op plaats en podium blijven bestaan). Het is dus vanaf nu mogelijk alle rock-concerten in bijvoorbeeld Noord Brabant op je scherm te toveren. En zoals je van ons gewend bent: aan onze extra service hangt geen prijskaartje!!The Church8

WINNEN: 3X2 KAARTEN THE CHURCH - METROPOOLAltijd al eens de band willen zien achter dat gruwelijke nummer uit Donnie...

hardcoreemocore_news.jpg13

JUNI CONCERTNIEUWS Om iedereen ook op de hoogte te houden van het kleinere nieuws vandaag weer...

REACTIES

geen avatar
ma 02 apr 2007 02:25

jasperwillem Jullie vergeten het een en ander te noemen in jullie artikel, verschillende Social Bookmarking sites hebben het verhaal ook opgepikt en verspreid, daar is ook nog heftig gereageerd.

 0
Avatar Taell
ma 02 apr 2007 08:15

Taell Hij is mooi xD

 0
geen avatar
ma 02 apr 2007 09:48

Janie Dat er zoveel niet wakkere mensen waren zeg, ik las de kop van het artikel en wist genoeg....

 0
Avatar Grumzz
ma 02 apr 2007 10:02

Grumzz pfff gelukkig maar.. ik was er *zoals altijd* met open ogen ingetrapt :P

 0
Avatar trendkill
ma 02 apr 2007 10:42

trendkill hoe voorspelbaar was dat

 0
Avatar Marieke234
ma 02 apr 2007 13:26

Marieke234 Haha! Bijna had ik ook gepost totdat ik de datum zag. :-P

 0
Avatar Georia
ma 02 apr 2007 14:17

Georia Gemeen hoor ^^

 0
Avatar Eierkoek
ma 02 apr 2007 15:18

Eierkoek &Maar volhouden dat niemand erin is getrapt. Nou ik wel hoor.

 0
Avatar Obey-Your-Master
ma 02 apr 2007 16:14

Obey-Your-Ma.. @eierkoek; jij bent teminste eerlijk!!! ik twijfelde wel door de datum maar geloofde ut wel XD

 0
Avatar living__for__today
ma 02 apr 2007 18:35

living__for_.. ja die nieuwe service is chill enzo...maar...
waar staat punk ? (A)

 0
Avatar ErikLuyten
ma 02 apr 2007 18:46

punkr punk valt onder rock lijkt mij

 0
Avatar Soeperman87
ma 02 apr 2007 22:02

Soeperman87 Punk valt inderdaad onder rock. Het is te moeilijk om elke band onder genres in te delen. Dan zouden bijvoorbeeld ook (re-sub)genres als industrial, metal, reggae en smartlappen moeten worden toegevoegd. Misschien een leuk klusje voor de toekomst, maar voorlopig is dit natuurlijk een mooie extra! :)

 0
Avatar DoucheBag
di 03 apr 2007 12:30

DoucheBag Toffe grap ik ben er gewoon keihard ingetrapt:Pik zat al opties te bedenken om op een andere manier aan mn tickets te komen.

 0
Avatar Buttgeek
di 03 apr 2007 17:41

Buttgeek Grappenmakers

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.