Amsterdam ArenA verbetert akoestiek

Door Marz667 op 30 november 2005 - 16:12 De Amsterdam ArenA wil af van het imago dat het een belabberde geluidskwaliteit heeft bij concerten. Het stadion heeft 1,4 miljoen euro vrijgemaakt om de akoestiek en de geluidskwaliteit te verbeteren. Klachten over dat de ArenA een 'galmbak' is, moeten binnenkort verleden tijd zijn.

Dat liet een woordvoerster van het stadion dinsdag weten. Niet alleen de muziekkwaliteit maar ook het spraakgeluid moet erop vooruit gaan, zowel bij concerten als voetbalwedstrijden en andere evenementen. De nagalm in de ArenA moet minder worden door duizenden vierkante meters geluidsabsorberend materiaal, dat aan de vaste dakconstructie van het stadion wordt bevestigd.

Verder installeert het stadion een nieuw geluidssysteem, dat ervoor moet zorgen dat tijdens evenementen niet alleen het publiek op het veld maar ook de bezoekers op de tribunes het goed kunnen horen. Het nieuwe systeem is speciaal voor de ArenA ontworpen. De verbeteringen beginnen begin volgend jaar en moeten in de zomer klaar zijn.stereo

STEREOPHONICS NAAR DE 013Op zaterdag 28 januari 2006 staan de Stereophonics in 013 in Tilburg. Het...

Rolling Stones

ROLLING STONES 30 JULI IN NEDERLAND! Na eerdere speculaties over een concert kan er nu toch echt worden bevestigd...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.