Podium de Vorstin krijgt de status kernpodium

Door JT1990 op 11 november 2011 - 12:42 Het nieuwe podium in Hilversum wat pas 14 maanden open is, heeft nu alweer een nieuwe mijlpaal bereikt. Podium de Vorstin had een paar weken terug nog de 50.000e bezoeker, maar mag zich nu ook al kernpodium noemen. De status kernpodium wordt verleend door het Nederlands Fonds Podiumkunsten en zorgt voor extra vertrouwen. De criteria waar een podium aan moet voldoen om deze status te krijgen is toch zeker niet het minste. Zo moeten ze o.a. voldoen aan de volgende criteria: Hoge bezoekersaantallen, een professionele organisatie, een brede programmering en redelijke toegangsprijzen

Deze status biedt Podium de Vorstin veel meer mogelijkheden aan, ze ontvangen namelijk subsidies voor specifieke concerten van Nederlandse acts wanneer de gemaakte kosten groter zijn dan de entree opbrengsten. En hiernaast is het makkelijk voor het podium om grotere en bekendere acts te boeken.

Hiernaast zijn er drie gradaties van kernpodia, de A-status, denk hierbij aan Paradiso, Melkweg, 013, de B-status en de C-status. De Vorstin is gelijk ingedeeld in de B-status en hoopt binnen drie tot vijf jaar in de moeilijk realiseerbare A-status te zitten.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



JonathanWilsonnews

JONATHAN WILSON NAAR DOORNROOSJE [UPD] Jonathan Wilson , die dit jaar ook het voorprogramma van Wilco verzorgt in...

Rihannanews3

RIHANNA MOET GELREDOME-REKENING BETALEN De kosten die het Gelredome en Live Nation/Mojo gemaakt hebben voor het een...

REACTIES

Avatar Pyrodioxide
zo 13 nov 2011 19:29

Pyrodioxide Mooi!

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.