Amsterdam Klemzer Band viert 15-jarig bestaan met 1000e optreden

Door JT1990 op 09 november 2011 - 12:50 De Amsterdam Klezmer Band viert haar vijftien jarig jubileum met hun Duizendste concert én het nieuwe album MOKUM. De feestelijke release-party vindt op 19 januari 2012 plaats in Mokum’s beroemdste poptempel Paradiso.

Op de jubileum-cd staan 16 live-favorieten die onlangs voor een select publiek opnieuw zijn opgenomen in Studio 150 in Amsterdam. Enerzijds vertellen ze de geschiedenis van de band, anderzijds zijn het zeldzame tracks die tot voor kort moeilijk op cd verkrijgbaar waren. De hoogste tijd om deze nummers nu uit de kast te trekken en te voorzien van een nieuw randje met een frisse kick.

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een gerenommeerde live-band die vandaag tot de wereldtop van de klezmer- en balkan muziekscene behoort. De 7-koppige formatie verwierf ondertussen een fervente aanhang in Nederland, Europa en ver daar buiten. Hun kracht schuilt in virtuoze concerten waarmee ze een breed publiek van pop-, jazz- en world-liefhebbers bij de lurven pakken. Afgelopen mei won hun laatste album Katla de German Record Critics Award.

Hiernaast zal de band ook een grote tour door Nederland doen, maar de data en plaatsen zijn evenals de kaartverkoop voor dit concert nog niet bekend.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Mdungu1

WINNEN: 3X2 KAARTEN ALBUMRELEASE EN NIEUWE CD VAN...Mdungu is een zeer overtuigende band, bestaande uit een alt-, een tenor-, een...

kytemannews11

THE KYTEMAN ORCHESTRA MET CLUBTOUR DOOR NL EN BE Kyteman keert terug op het podium. Met orkest zal hij als The Kyteman...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.