Nieuwe regel Buma Stemra voor clubs en poppodia

Door Marz667 op 19 april 2011 - 12:06 Buma Stemra heeft de woede van clubeigenaren op de hals gehaald, zo staat vandaag te lezen in dagblad Spits. De belangenbehartiger van muziekauteurs heeft een nieuwe regel ingevoerd voor clubs en poppodia, zonder hen in te lichten. Bij optredens boven de duizend euro moeten ze vijf tot zeven procent van de kaartverkoop afdragen.

Clubs, poppodia en ook danceorganisaties zijn totaal verrast door een regel van de belangenbehartiger van muziekauteurs in Nederland. Buma heeft de maximum toegestane som van gages voor dj’s / artiesten van drieduizend naar duizend euro verlaagd. In deze gevallen moeten de clubs vijf tot zeven procent van de opbrengst afstaan aan de muzikantenbelangenbehartiger.

De gewijzigde regel van haar licenties geldt al vanaf begin van het jaar, maar de vele betrokken club- en poppodiaeigenaren zijn daarvan niet op de hoogte gebracht. "Ik heb verschillende eigenaren gesproken en niemand wist dat", briest de laaiende Mario Martinez, directeur van de danceorganisatie Her Zimmerman.

Hierdoor komen enorm veel Nederlandse clubs, podia en clubnachten enorm in de problemen. "Zelfs met een line-up met relatief onbekende dj’s kom je namelijk al gauw boven deze lage grens van duizend euro uit, en val je dus buiten de licentie. Buma kan hierdoor enorm veel extra club nachten achteraf gaan factureren”, zegt Martinez.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



PeterFramptonnews3

PETER FRAMPTON MET 'FRAMPTON COMES ALIVE! 35TH...De Engels muzikant Peter Frampton , die vooral bekend is door zijn solowerk...

3doorsdown2

SICK PUPPIES SUPPORT 3 DOORS DOWN IN EINDHOVEN De Australische rockband Sick Puppies komt naar Eindhoven. Het drietal zal...

REACTIES

geen avatar
di 19 apr 2011 12:53

Wesleym Altijd al een kutbedrijf geweest, dat Buma Stemra, dus op zich wel logisch dat ze hiermee komen.

 0
Avatar BasP
di 19 apr 2011 13:37

Wrong en als t geld nou terug terecht kwam bij de muzikanten...

 0
Avatar Crevan
di 19 apr 2011 14:04

Crevan Wrong schreef:
en als t geld nou terug terecht kwam bij de muzikanten...

Zo werken belangenorganisaties dus niet.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.