Vorstin maakt kans op architectuurprijs

Door Marz667 op 06 januari 2011 - 09:56 Podium De Vorstin is genomineerd voor de MDG Architectuurprijs, samen met het Achmeagebouw in Leiden en The Wall aan de A2 bij Utrecht. Festivalinf was onlangs nog bij de concertzaal aanwezig voor een podiumdossier. Het is voor het eerst dat deze prijs wordt uitgereikt. De prijs is een initiatief van de vereniging van toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen. Die wil het grote publiek laten zien dat het mogelijk is om met metalen elementen gebouwen te maken van technisch en estetisch hoog niveau.

De Vorstin is volgens de jury bijzonder vanwege de gevelbeplating. Die loopt in verschillende richtingen tussen een ‘ spinnenweb’ van lijnen met overal dezelfde ‘basisdetaillering’. Hilversum was gisteren nog niet op de hoogte van de nominatie, maar is er als opdrachtgever van de bouw en eigenaar uiteraard wel erg blij mee. ,,Het podium is gebouwd met de intentie er bijzondere architectonische lijnen in te laten zien. Dat past in de traditie van de mediastad en bij het imago van Hilversum als stad met jonge architectuur. Net als Beeld en Geluid en in de toekomst misschien nog één of twee bijzondere panden. Architectuur is belangrijk in Hilversum’’, zegt gemeentelijk woordvoerder José Groothuis namens Vorstin-wethouder Lon Jooren (VVD).

De concurrentie voor De Vorstin is stevig. Het Leidse Achmeagebouw is bijzonder omdat het op palen staat. The Wall is geluidsscherm en gebouw ineen. Het bouwwerk is een enorme achthonderd meter lang en zestig meter breed. Het biedt onder andere onderdak aan importeur van dure auto’s Hessing (Bentley, Bugatti, Lamborghini, Maserati en Rolls-Royce).


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Ven-ishnews

EXTRA SHOW VENICE IN DE MELKWEG EN ATAKNa het onlangs aangekondigde en reeds uitverkochte concert van Venice in de...

enquetenewss.jpg15

DOE ONZE ENQUÊTE EN WIN MOOIE PRIJZEN! Wij van Festivalinfo, Podiuminfo, Cabaretinfo en Agendainfo beginnen het jaar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.