Lowlands wellicht verder als circus en Paard toch geen muziekmuseum

Door tomvanbavel op 20 december 2010 - 14:48 De organisatie van Lowlands komt met een opmerkelijk nieuwtje. Het festival gaat misschien verder als circus om ook in de toekomst onder de btw-verhoging uit te komen. De btw-verhoging geldt namelijk niet voor circussen. Lowlands startte al eerder de voorverkoop om de maatregel te omzeilen.

Dit is niet het enige festival met een soort gelijk plan. Pinkpop kwam eerder al met het idee om verder te gaan als filmfestival. Ook poppodia proberen creatief met de maatregel om te gaan. Het Paard van Troje in Den Haag kondigde aan verder te gaan als muziekmuseum zonder vaste collectie. Uiteindelijk bleek het om een statement tegen de absurde btw-verhoging te gaan. Het Paard blijft dus gewoon een poppodium. Welke creatieve oplossingen kunnen we in de toekomst nog meer gaan verwachten?gotcha!

WINNEN: 2X2 GOTCHA! ALL STARS IN MELKWEG EN TIVOLIDe legendarische Noord-Hollandse p-funk formatie Gotcha! is met enige...

The Wombats

CONCERTEN THE WOMBATS IN NEDERLAND VERPLAATST The Wombats zouden in februari een aantal concerten in Nederland geven,...

REACTIES

Avatar Paddo
ma 20 dec 2010 15:13

Paddo "Lowlands startte al eerder de voorverkoop om de maatregel te omzeilen."

Die wet is nu toch weer uitgesteld? Dus of dit nut heeft gehad...?

Plus dit is wel weer mooie free publicity. Heeft Pinkpop ook gedaan, en iedereen trapt er met open ogen in. Hoe gaan ze ooit verantwoorden dat ze een circus zijn? Die mogen nog minder decibellen produceren, gaat het geluid dus zachter, alles sluit al om 01:00 etc..

Maar ik wacht met smart op de vele nieuwsberichten die hier nog zullen verschijnen over dat 013 een eenmanszaak wordt met 1 iemand achter de bar zodat je binnen weer kan roken...

 0
Avatar BasP
ma 20 dec 2010 15:26

Wrong Paddo schreef:

Die wet is nu toch weer uitgesteld? Dus of dit nut heeft gehad...?


Zover ik weet niet hoor.

 -1
Avatar tbeest
ma 20 dec 2010 15:42

tbeest Dit bericht van 3voor12 nuanceert het bericht hier: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/44305013

 0
Avatar Paddo
ma 20 dec 2010 15:48

Paddo Het is inderdaad lastig te volgen allemaal omdat er wordt gesproken over de 'Culturele Sector' in het algemeen. Maar er wordt nog over gesproken ( btwverhoging van 6% naar 19% ), dit betekent dat ze het er niet mee eens zijn, dus hoe langer er over wordt gesproken, hoe langer het duurt voordat de wet definitief is, hoe langer het duurt voordat de wet wordt ingevoerd. Al komt die er vroeg of laat toch wel, waarschijnlijk in een ander jasje met andere voorwaarden.

 0
Avatar Frenky7
ma 20 dec 2010 16:08

Frenky7 Ze kunnen ook gewoon allemaal de prijzen niet zo absurd hoog maken dan hoeven ze ook niet zo schijnheilig tegen de btw-verhoging te vechten. Stel hypocrieten bij elkaar.

 0
Avatar FokkingBasterd
ma 20 dec 2010 16:20

FokkingBasterd Wat ik begrepen heb is dat de Eerste Kamer de btw-verhoging in de gehele culturele sector geblokkeerd heeft.
Maar misschien dat LL verder kan als een grote poppenkast want daar begint het aardig op te lijken. Niet zo lang geleden betaalde ik nog geen 120 euro voor een kaartje. Dat is een prijsstijging van 30% in een paar jaar tijd. Nogal hypocriet inderdaad om dan nu in alle bochten te draaien om de festivalganger te 'helpen'.

 0
Avatar Crevan
ma 20 dec 2010 16:36

Crevan Laat ze eerst maar eens wat degelijks boeken. Ik vind het niet erg om een junkie te zijn, maar dan wel graag met een goede dealer. Anders wordt het tijd om te stoppen.

 1
geen avatar
ma 20 dec 2010 17:32

booalien Een grote schijnvertoning dus.

En geschiedenis 'herhaalt zich weer'. Het zogenoemde kwartje van Kok wordt dan .. 'suggesties?'. Ze gaan het echt niet terugdraaien hoor.

 1
Avatar nickert
ma 20 dec 2010 19:10

nickert Frenky7 schreef:
Ze kunnen ook gewoon allemaal de prijzen niet zo absurd hoog maken dan hoeven ze ook niet zo schijnheilig tegen de btw-verhoging te vechten. Stel hypocrieten bij elkaar.

Als de regering de btw niet verhoogd kan de organisatie er zelf 10% boven op zetten. Dan maken ze meer winst. Nu gaat dat geld naar 'ons' en wordt het in een JSF of een vredesmissie gestopt.

 0
Avatar Guidovm
ma 20 dec 2010 19:53

Guidovm Lowlands organisatie wil overal van profiteren! Eerst November hypen en tickets in de uitverkoop zetten! Leuk voor de linkse niet rijke festival ganger en eenmaal betaald weer profiteren via n circus! Daarom ben ik in Belgie en Duitsland te vinden deze zomer!
Stelletje oplichters die willen waarschijnlijk porche en ferrar rijden op de kosten van n ander!

 0
Avatar noortjeisleuk
ma 20 dec 2010 21:14

noortjeisleuk Ja, want België heeft zo'n geweldige regering. :')

 0
Avatar Butters
ma 20 dec 2010 22:30

Butters Guidovm schreef:

Stelletje oplichters die willen waarschijnlijk porche en ferrar rijden op de kosten van n ander!


Ik hoop dat ie oplichters wel weten hoe die auto's in het echt heten.

 0
Avatar Daddy-Owl
di 21 dec 2010 03:46

Daddy-Owl Pff flauw Butters, je mist zelf ook een 'd' hoor ;)

 1
Avatar Guidovm
do 06 jan 2011 07:14

Guidovm noortjeisleuk schreef:
Ja, want België heeft zo'n geweldige regering. :')
Ik had t met n Vlaamse maat van me over beter geen regering dan onze regering! En de festivals zijn nog redelijk beschermd in Belgie!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.