concert: Extince in Doornroosje

VR.
23 JUN
EXTINCE Rode Zaal, 20:30 uur Doornroosje, Nijmegen
2006
HOOFDPROGRAMMA Extince
VOORPROGRAMMA Jiggy Djé
TOEGANG 12,50 euro

CONCERT HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Let op! Dit concert vond plaats op vrijdag 23 juni 2006.
Dat is 4870 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Al twintig jaar rapt Extince (a.k.a. Peter Kops) er met een sappig Brabants accent op los. Na door de Osdorp Posse gevraagd te zijn om mee te doen op het album Turbotaal kwam Extince, die tot dan toe alleen in het Engels rapte, erachter dat in het Nederlands rappen veel voordelen heeft. Met zijn debuutalbum Binnenlandse Funk zette hij het Nederrappen definitief op de kaart en was hij de eerste Nederlandse rap-act die hits scoorde.

Zo haalde zijn eerste single Spraakwater de vaderlandse top tien. Ook de opvolgers Kaal of Kammen, Viervoeters en Zoete Inval halen de hitlijsten. Zijn zwoele muziek is doorspekt met funkinvloeden en de taalkunstenaar verwerkt in zijn teksten veel woordspelingen en humor. Zijn twintigjarig jubileum werd gevierd met het verzamelalbum De Avonturen Van De Exter-O-Naldus met daarop alle hits, remixes, nooit eerder uitgebracht werk en nieuw materiaal.

FOTO'S VAN Jiggy Djé

Foto Jiggy Djé te Torenpop 2011 Foto Jiggy Djé te Lowlands 2009 Foto Jiggy Djé te Bevrijdingsfestival Utrecht 2007 Foto Jiggy Djé te Raw Rhythm 2009 Foto Jiggy Djé te Raw Rhythm 2009 Foto Jiggy Djé te Lowlands 2009
 
Bekijk alle 14 foto's van Jiggy Djé

GERELATEERD NIEUWS